2023 Vizyonunda KOBİ'ler ve KOSGEB Çalıştayı

KOSGEB Başkanı Biçer:- "KOSGEB'in 2015 yılındaki 351 milyon 708 bin liralık bütçesinin tamamını KOBİ desteklerine kullandık ve ülkenin gelişimi için çalıştık"

ANKARA (AA) - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, geçen yıl 351 milyon 708 bin liralık bütçenin tamamını KOBİ destekleri için kullandıklarını belirtti.

Biçer, Hilton Otel'de düzenlenen 2023 Vizyonunda KOBİ'ler ve KOSGEB Çalıştayı'nda, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşılmasında KOBİ'lerin ve KOSGEB'in katkısını arttırmayı amaçladıklarını söyledi. Recep Biçer, KOSGEB destek süreçlerinin iyileştirilmesi, KOBİ'lerin desteklere ulaşırken yaşadıkları sıkıntıların azaltılması, beklentilerin net olarak tanımlanıp buna uygun desteklerin sunulması için çalıştay düzenlediklerini ifade etti.

Çalıştayda KOBİ'lerin ihtiyaçlarının, KOSGEB desteklerinin ve algısının değerlendirileceğine işaret eden Biçer, "Görevde bulunduğum 1 yıl içinde 20'den fazla ilimizi ve orada faaliyet gösteren küçük-orta, birçok işletmeyi ziyaret ettim. Her gittiğim bölgede mutlaka, paydaşlarımız ve iş temsilcilerimizle, oda, meslek kuruluşları ve organize sanayi bölge yönetimleriyle bir araya gelerek destekler hakkında geri dönüşler aldım ve almaya devam ediyorum. İvedi çözülebilecek konular hakkında hemen eylem kararı aldım" diye konuştu.

KOSGEB'in 2015 yılındaki 351 milyon 708 bin liralık bütçesinin tamamını KOBİ destekleri için kullandığını ve ülkenin gelişimi için çalıştıklarını kaydeden Biçer, 2016'da da 2023 hedeflerine hızla koşan bir Türkiye için bu gayretlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Çalıştay, Biçer'in konuşmasının ardından "KOSGEB Destek ve Hizmetlerine İlişkin Öneriler" ve "2023 Vizyonunda KOSGEB'ten Beklentiler" başlıklı toplantılarla devam etti.

AA

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek, Kira ve Eğitim Enflasyonunu İşaret Etti: Yeni Adımlar Geliyor
91 YENİ MİLYARDER DAHA
89 YILLIK DEV HAVLU ATTI
PAYCO’ya kara para aklama operasyonu: 11 gözaltı
Emlak Vergisinde Yeni Dönem: Artışa Üst Sınır Geldi