2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası

- Slovenya: 90 - Polonya: 81


İSTANBUL (AA) - 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın açılış maçında A Grubu'nda Slovenya, Polonya'yı 90-81 yendi.

A Grubu maçlarına ev sahipliği yapan Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de oynanan karşılaşma, oldukça tempolu geçti.

Helsinki Arena'daki müsabakanın ilk çeyreğini Slovenya, 24-22 önde tamamladı. Polonya'nın basit top kayıplarını iyi değerlendiren Slovenya, Goran Dragic'in 20 sayı ürettiği ilk yarıyı 53-46 üstün bitirdi.

Üçüncü çeyrekte farkı daha da açan Slovenya, final periyoduna 74-58 üstün girdi. Son çeyrekte Polonya'nın çabası yeterli olmadı ve Slovenya sahadan 90-81 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın en skorer ismi, Slovenya adına 30 sayı kaydeden Goran Dragic oldu. Polonya'da ise Mateusz Ponitka'nın 22 sayı, 13 ribauntluk katkısı galibiyet için yeterli olmadı.

AA

Spor Haberleri

Gençlerbirliği’nde yeni başkan Arda Çakmak
2026 Dünya Kupası kuraları çekildi: Türkiye’nin rakipleri netleşti
BAHİS OPERASYONUNDA İKİNCİ DAKGA
SÜPER LİG'DE HOCA KRİZİ
Konyaspor'un Kritik Sınavında Düdük Ümit Öztürk'te