2016 Avrupa Futbol Şampiyonası

İrlandalı taraftarlara Paris kentinin madalyası verilecek

PARİS (AA) - Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) boyunca taraftar alanlarında ve stadyumlarda gösterdikleri centilmenlik nedeniyle İrlandalı taraftarlara Paris kentinin madalyası verilecek.

Eyfel Kulesi yanında kurulan taraftar alanında basın mensuplarıyla bir araya gelen Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, İrlandalı seyircilerin şampiyona boyunca örnek teşkil edecek hareketlerde bulunduğunu söyledi.

İrlandalıların tribün ve taraftar alanlarında sporun fair-play ruhuna yakışır tutum sergilediklerini kaydeden Hidalgo, bu nedenle Paris kentinin madalyasının ödül olarak verilmesi yönünde karar aldıklarını belirtti.

Hidalgo, alınan kararı, İrlanda Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins’e bir mektup yazarak ilettiğini de ifade etti.

Şampiyonada son 16 turuna kalmayı başaran İrlanda Cumhuriyeti, Fransa'ya 2-1 yenilerek elenmişti.

AA

Spor Haberleri

Kayseri'yi düşüren tüm sebepler ayrıldı
Singo müzmin sakat çıktı
Beşiktaş Gitti Beşiktaş Geldi
Fenerbahçe’de Talisca ile yollar ayrıldı
Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale yükseldi