2014 ülkemiz için hayır olsun

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanının görev süresine ilişkin, ''Şu anda Türkiye'nin Cumhurbaşkanı var. 2014'e kadar bu cumhurbaşkanlığı süreci devam edecek'' dedi.

Meksika'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı süreciyle ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanının görev süresine ilişkin ''Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu karar üzerinde yorum yapmayı kendi açısından gereksiz bulduğunu'' belirtti. 

''Çünkü olay bizim üzerimizde döndürülüyor. Buna gerek yok'' diyen Erdoğan, ''Şu anda Türkiye'nin Cumhurbaşkanının olduğunu, 2014'e kadar bu cumhurbaşkanlığı sürecinin devam edeceğini'' söyledi. 

Erdoğan, ''2014 olsun, ülkemiz için hayır olsun. Değerlendirmeleri de o zaman yaparız'' ifadesini kullandı.

-''Yargının yaklaşımı değil''-

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, terör örgütü elebaşı Öcalan'la ilgili açıklaması ile Leyla Zana'nın sözlerini değerlendirmesinin istenmesi üzerine de Erdoğan, şöyle konuştu:

''Bülent Arınç'ın yaklaşımı yargının ortaya koyduğu bir yaklaşım değil. Yargının vermiş olduğu bir karar var ve yargı ağırlaştırılmış müebbet hapis kararı vermiş. Yürütme de ülkede herhangi bir sıkıntıya vesile olmasın diye tutmuş İmralı'yı seçmiş. İmralı değil de ülkenin herhangi bir şehrinde bir cezaevi de olabilirdi. Ama böyle bir cezaevinin olmasının getireceği neticelerin neler olacağını da yürütme düşündü. Bu birçok olumsuzluklara neden olur diye İmralı'yı uygun gördüler. Biz de zaman zaman bunun üzerinde duruyoruz, değerlendirmesini yapıyoruz. Bazıları 'Şu kadara mal oluyor' gibi speküle etmeye çalışıyor. Ülkenizin huzuru için bazı bedeller ödeyeceksin. Biz de bu bedelleri ödüyoruz. Ben Sayın Bülent Bey'in yaptığı açıklama üzerine, 'Silah bıraksınlar, ondan sonra ev hapsi düşünülür' ifadesi, aramızda görüştüğümüz bir konu değil, kendi şahsi kanaatidir.

Sayın Zana'nın, benimle görüşme noktasında gelen hiçbir talebi yoktur. Ama bir milletvekili olarak öyle bir talebi bana geldiği anda kendisiyle görüşmekten de kaçmam. Bunu da açıkça söyleyeyim. Temennim odur ki Sayın Zana'nın yapmış olduğu açıklamalar herhalde uzun yılların tecrübesinin de ortaya koyduğu neticedir ve keşke BDP, silahı unutup terör örgütünü unutup, parlamento çatısı altında siyasi mücadelesini sürdürse. Şu anda arkadaşlarımızın birbiriyle yaptığı görüşmeler, Genel Kurul'a (Meclis) girildiği zaman gerçekten ağza alınmayacak hakaretlere dönüşmesin. Genel Kurul içindeki tablo kulislerde öyle değil. Kulislerde tablo çok farklı. Birbirleriyle ikramlaşıyorlar. Ama Genel Kurul'a girildiği zaman başka bir dünya var. Biz de bunu anlamakta zorlanıyoruz.

-''Terör örgütü silahı bırakmak durumdadır''-

''Taraflar samimi olsa sorun çözülür'' diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Benim Başbakan olarak, AK Parti Genel Başkanı olarak söylediğim; bölücü terör örgütü silahı bırakmak durumdadır. Silahı bırakmadığı müddetçe devletin güvenlik güçleri operasyonu bırakamaz. Devletin güvenlik güçleri, görevi bu. Operasyonu kime yapıyor? Bölücü terör örgütü. Kime yapıyor? Halkın huzurunu tehdit edenlere, eli silahlı şehir eşkıyasına yapıyor. Yapmak zorunda. Ne diyorlar. Asker polis silah bırakacak olur mu ya? O, o silahı taşıdığı için zaten polis, o silah taşıdığı için asker. Bundan dolayı görevli, bunun için de bu millet askerine, polisine bedel ödüyor. Bunları birbirinden ayıralım deriz. Temennimiz odur ki inşallah bunu artık parlamento içerisine girmiş olan BDP milletvekilleri anlar, onlara gönül vermiş vatandaşlarım da anlar ve bu süreci başarılı şekilde atlatırız. Bu terör belasından da ülkemizi kurtarırız. Ülkemizin kurtulmasıyla birlikte de bu milli birliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirecek sürecin başlamasına vesile olur.''

Politika Haberleri

YURT DIŞINDAN 714 SUÇLU İADE EDİLDİ
Milli Elektrikli Trende Seri Üretim Başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Newsweek'e Küresel Diplomasi Mesajları
Hazar Denizi'nde 12 asker şehit oldu: Ömer Çelik'ten başsağlığı mesajı
Yazıcıoğlu Soruşturmasında 2. Dalga: 16 İlde Operasyon