2. Uluslararası Yenilikçi Tekstiller Kongresi

TTTSD Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Canpolat: - ''Dünyada satın almacıların, çok daha hızlı, çok daha yenilikçi, çok daha az adetli, özellikle giyimlik tekstil kısmından söz edecek olursak, daha moda ürünler almaya çalıştığınız görüyoruz"

TEKİRDAĞ (AA) - Türkiye Tekstil Terbiye Sanayicileri Derneği (TTTSD) Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Canpolat, ''Dünyada satın almacıların, çok daha hızlı, çok daha yenilikçi, çok daha az adetli, özellikle giyimlik tekstil kısmından söz edecek olursak, daha moda ürünler almaya çalıştığınız görüyoruz." dedi.

Çorlu'da bir otelde, İstanbul Tekstil ve Ham Maddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) ile Namık Kemal Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü iş birliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Yenilikçi Tekstiller Kongresi'nde konuşan Canpolat, tekstil sektöründe Türkiye'nin ve bölgenin çok önemli bir konumda olduğunu belirtti.

Tekstil üretiminde dünyada 7'inci sırada bulunan Türkiye'nin daha iyisini hedeflediğini ancak bunu başarmak için daha farklı ataklar yapılması gerektiğini vurgulayan Canpolat, "Bunları saymaya çalışırsak, başında çevre dostu üretim ve ürün, sürdürülebilir üretim ve ürün ve bu gün bulunduğumuz kongrenin asıl teması olan yenilenebilir üretim ve ürün kısmı ile başlıklar altında toplayabiliriz.'' diye konuştu.

Markalaşmanın tekstilde olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Canpolat, "Dünyada satın almacıların, çok daha hızlı, çok daha yenilikçi, çok daha az adetli özellikle giyimlik tekstil kısmından söz edecek olursak, daha moda ürünler almaya çalıştığınız görüyoruz.'' dedi.

Tekstil Makine ve Aksesuar Sanayicileri Derneği (TEMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Nalbant da dünyada makine sektörünün 2 trilyon dolarlık bir sektör olduğunu ve bunun için de tekstil makine sektörünün 28 milyar dolarlık payı bulunduğunu ifade etti.

Nalbant, tekstilde söz sahibi olmak isteyen ülkelerin, mutlaka tekstil makinelerinde de belli bir yetkinliği, belli bir kapasitenizin olması gerektiğini belirtti.




Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü