"2. Bursa Anadolu Günleri" etkinliği

BİLDEF tarafından organize edilen etkinlik, 23-28 Mart tarihlerinde Merinos AKKM'de yapılacak

BURSA (AA) - Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) tarafından 32 kentin il derneklerinin katılımıyla organize edilen "2. Anadolu Günleri", 23-28 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

BİLDEF Başkanı Mustafa Dursun, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, amaçlarının, ülkenin farklı bölgelerinden Bursa'ya gelip yerleşen hemşehrilerinin yaşadıkları şehre çeşitli etkinliklerle uyum sağlamak olduğunu söyledi.

Dursun, BİLDEF'in Bursa'da yeşermeye başlayıp tüm ülkeye yayılan bir kardeşlik projesi olduğunu ifade ederek iller arasında köprü görevi yaparak kültür alışverişine destek olmak istediklerini vurguladı.

Bu bağlamda ilk kez geçen yıl gerçekleştirilen etkinliği gelenekselleştirerek bu yıl da düzenleyeceklerini belirten Dursun, şöyle konuştu:

"Medeniyetimizin yeniden hayat bulup yeşerdiği ulu şehir Bursa'mız 6 gün boyunca bu kadim medeniyetin farklı örneklerini görme fırsatı bulacak, birlikte yaşadığı ancak farkında olmadığı kültürel değerleri tanıma imkanı bulacaktır. Etkinliğimiz de doğduğumuz toprakların kültürel değerlerini, doyduğumuz topraklarda sergilemek suretiyle tanıtmak ve farkındalık oluşturmak istiyoruz."

Dursun, 32 ilden gelecek katılımcılarla etkinliğin, şehre ekonomik açıdan da katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.


AA

Kültür Sanat Haberleri

Geleneksel Sanatlara Devlet Takdiri: Ödül Konya’ya Geldi
Ankara Adliyesi’nde 1926’ya Ait Tarihi Defter Koruma Altında
7 Yıllık Arayış Ödülle Taçlandı: Hatay Sarısı’na Dev Onur
SELÇUKLU MİRASINDA KOVALI ÖNLEM
Taştan Hayat Hikâyeleri: Kırşehir’de Son Usta Gelecekten Kaygılı