2. Antalya Anadolu Kültür Festivali

Antalya Büyükşehir Beldiyesi ile 40 hemşehri derneğinin düzenlediği 2. Antalya Anadolu Kültür Festivali kortej yürüyüşü ve halk oyunları gösterileriyle başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile 40 hemşehri derneğinin ortaklaşa düzenlediği 2. Antalya Anadolu Kültür Festivali, kortej yürüyüşü ve halk oyunları gösterileriyle başladı.

Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan hemşehri dernekleri üyeleri, yöresel kıyafetlerle Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Renkli görüntülerin yaşandığı yürüyüşte, Nasreddin Hoca tiplemesi ile Antalya Yörükler Derneği'ne ait 2 deve ilgi odağı oldu.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, son 5 yılda Antalya'ya 13 festival kazandırdıklarını, en önemlisinin ise Antalya Anadolu Kültür Festivali olduğunu söyledi.

Antalya'nın göç alarak büyümüş bir kent olduğunu ifade eden Akaydın, "Antalya'da Anadolu'nun hemen hemen her şehrinden bir kültür birikimi var. Amacımız bu kültürleri Antalya hemşehriliği çatısı altında sevgi, barış ve kardeşlikle buluşturmak" dedi.

Antalya'nın turizm kenti olduğuna dikkati çeken Akaydın, bu kentin ekmeğini turizmden kazandığını belirterek, turizmin kültürle beslenmediği taktirde uzun süreli olamayacağını belirtti. Turizmin olmazsa olmazının barış olduğunu vurgulayan Akaydın, "Biz savaşa karşıyız. Irak, Suriye ve Mısır halkını sevgiyle kucaklamak istiyoruz. En kısa zamanda savaşsız bir ortamda barışa ulaşmalarını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri sunuldu.

Antalya'da 8 Eylül'e kadar devam edecek festivalde, 40 hemşehri derneği tarafından Atatürk Kültür Parkı'nda açılacak stantlarda farklı yörelere özgü yiyecek, içecek ve el sanatları ürünleri sergilenecek. Stantlar her gün saat 10.00-24.00 saatlerinde açık kalacak. Festival kapsamında her gün saat 19.00'da yöresel geceler, eğlenceler ve yöresel kültürlerin anlatılacağı söyleşiler düzenlenecek.

Muhabir: Sistem
Yayınlayan: Yücel Velioğlu

Kültür Sanat Haberleri

Antalya'da Şafak Vakti Sıra Dışı Manzara
Alanya Kalesi'nin 800 Yıllık Sırrı
Türkiye’de Sadece 7 Tane Kaldı: İşte Küllerinden Doğan Mavi Değirmen
Ayder Öncesi Nefes Kesen Prova: Kazanamayan Kurbana Gidiyor!
Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!