Kocaeli’nin Darıca ilçesi Sırasöğütler Mahallesi’nde 29 Haziran’da yaşanan acı olay, yürekleri dağladı. Arkadaşına misafirliğe giden 18 yaşındaki Ece Naz Macit, mutfakta kahvaltı hazırladığı sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Kızının son anlarını anlatan acılı anne Döne Macit, "Çocuğum aç gitmiş, patates kızartırken vurulmuş. Tezgaha dönük şekilde arkasından silah sıkmak nedir? Evime patates almayı haram ettim" diyerek yaşadığı derin acıyı dile getirdi.
3 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi
Olayın ardından bölgeye sevk edilen polis ekipleri, evde bulunan 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.C.G., Y.O. ve A.A. isimli şahıslar, mahkemece "kasten öldürme" ve 6136 Sayılı Kanun'a muhalefet suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Anne Döne Macit, olaya karışan herkesin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyor.
"Çocuğumu yediler, kimsenin yanına kalmasın"
Kızının arkasından çıkan asılsız yorumlara da sert tepki gösteren anne Macit, "Benim kızım iyi niyetli, temiz bir gençti. Kimseye zararı yoktu. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Başkaları için üzülürken şimdi aynı ateşi ben yaşıyorum. Devlet büyüklerimizden adalet istiyorum. Kimsenin yaptığı yanına kalmasın" ifadelerini kullandı.
"Yavrumun kanı yerde kalmasın"
Torununun kaybıyla yıkılan anneanne Hayriye Gazi ise gözyaşları içinde adaletin yerini bulmasını beklediklerini belirterek, "O benim bir tanemdi, çiçeğimi aldılar. Yavrumun kanı yerde kalmasın, başka analar ağlamasın" dedi. Kamuoyu şimdi adaletin tecelli etmesini ve genç kızın katillerinin alacağı cezayı bekliyor.