16. Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali

"Ayışığı Sirki" adlı çocuk oyunu sahnelendi

ADANA (AA) - Bu yıl 16'ncısı düzenlenen Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında, "Ayışığı Sirki" adlı çocuk oyunu sahnelendi.

Van Devlet Tiyatrosu, Muzaffer Hamit Kırıkkalp'in yönetmenliğini üstlendiği oyunu, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde çocuklarla buluşturdu.

Sirk sahibi olmak için 2 grup arasındaki çekişmenin anlatıldığı oyunun dekor tasarımını Özlem Karabay, kostüm tasarımını ise Bengisu Mukiyen gerçekleştirdi.

Işık tasarımını Halil İbrahim Karahan, koreografiyi Lilia Petrova'nın üstlendiği, besteci olarak Mekkin Çetin'in görev aldığı oyunda başlıca rolleri Serkan Yakan, Tolga Gülcüler, Zeynep Yalçın, Can Ali Çalışandemir, Zeynep Matracı, Gül Urgan, Havva Didem Gerçek, Ercan Yacan, Kenan Önsever ve Özgür Alan paylaştı.

Çocukların ilgi gösterdi oyun, festival kapsamında 4'üncü ve son kez sahnelendi.

Festival, 16 Mayıs'a kadar sürecek.

Kültür Sanat Haberleri

Türkiye’de Sadece 7 Tane Kaldı: İşte Küllerinden Doğan Mavi Değirmen
Ayder Öncesi Nefes Kesen Prova: Kazanamayan Kurbana Gidiyor!
Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!
Konya’da Tarihi Buluşma: Mevlana’nın Şehre Gelişinin 798. Yılı Kutlanıyor
Arap müziğinin "Süperstar"ı Ragheb Alama ilk kez Türkiye’de