15 yaşındaki Yağmur Özçelebi'nin ölümünün ardından okul müdürüne görev değişikliği

15 yaşındaki Yağmur Özçelebi’nin ölümüne neden olan öğrenci servisi kazası sonrası, okul müdürünün sözleşme eksikliği gerekçesiyle yeri değiştirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili idari soruşturma başlattı.

İzmir’in Buca ilçesinde, 26 Aralık sabahı saat 08.30 sıralarında Doğuş Caddesi ile 3 Sokak kesişiminde meydana gelen kazada, bir okul servisi park halindeki 27 AYJ 620 plakalı tıra çarptı. 35 S 87206 plakalı servis aracının çarpma sonucu sol arka camları patladı ve araçta bulunan öğrencilerden bazıları yaralandı.

Kaza sırasında patlayan pencerenin yanında oturan 15 yaşındaki Yağmur Özçelebi ise hayatını kaybetti. Buca Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi 9. sınıf öğrencisi olan Özçelebi için Bayraklı ilçesindeki Manavkuyu Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yağmur, Bayındır ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Okul Müdürüne İdari Yaptırım

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kazanın ardından idari soruşturma başlattı. Yapılan incelemelerde okul müdürünün öğrenci servisiyle sözleşme imzalatmadığı tespit edildi. Bu gerekçeyle Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi okul müdürünün görev yeri değiştirildi.

İdari soruşturma süreci devam ederken, kazaya ilişkin hukuki soruşturmanın da sürdüğü bildirildi. Yağmur Özçelebi’nin ailesi ve arkadaşları, olayın aydınlatılması için yetkililerden titiz bir çalışma bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİS-ADLİYE Haberleri

Ecel eski damadından geldi
Önce Konya plakalı tır çarptı, sonra otomobil ezdi
MSB'den Acı Haber: Piyade Astsubay Kenan Şahin Şehit Oldu
Sokak köpekleri başka bir köpeği telef etti
İbrahim Öktem Bulvarı’nda Kaza: Bisikletli Çocuk Hastanelik Oldu