15 Temmuz şehitleri için hatıra ormanı

Manisa Celal Bayar Üniversitesinde, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olan 246 kişi için 246 fidan dikildi

MANİSA (AA) - Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Bilim Kültür ve Medeniyet Topluluğu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanlar için fidan dikerek, hatıra ormanı oluşturdu.

Yunusemre ilçesindeki Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi'nde düzenlenen fidan dikim törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nursel Ustamehmetoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dandin, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Çelebi, yaptığı konuşmada, darbe girişiminin yaşattığı travmaların hala etkisini gösterdiğini, Türk milletinin terör örgütleriyle mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğini söyledi. Darbe girişiminin yaşanılan en önemli belalardan birisi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Çelebi, "Bu ülkenin insanıyla bu ülkenin kaynaklarıyla bu ülkeyi işgal etme girişimi. Haçlı siyonist cephe derenin taşıyla derenin kuşunu vurmaya çalıştı. 15 Temmuz aslında bizleri 'altın nesil yetiştiriyoruz' diyerek kandıranların, aslında hain ve ahlaksız bir nesil yetiştirdikleri kanıtı olarak karşımıza çıkan büyük bir felakettir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, darbe girişiminde şehit olan 246 kişiyi temsilen 246 fidan dikilerek, "15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı" oluşturuldu.


AA

Gündem Haberleri

Yüzsüzlüğün bu kadarı: Önce dolandırdı sonra harçlık istedi
Hatay'da El Sanatları Kursları Depremzede Kadınlara Geçim Kaynağı Oldu
Gökyüzünde görülen ve tanımlanamayan 3 cisim merak uyandırdı
Amatör balıkçı köpek balığını böyle görüntüledi
Erdoğan: İsrail'le tüm ilişkileri kestik