15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kayseri'deki STK'lar "15 Temmuz" için ortak açıklama yaptı

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, sendikalar, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) yetkilileri, 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında ortak basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), HAK-İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) oluşturduğu "Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi" (KİK) tarafından, 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında 81 ilde düzenlenen basın toplantısının ortak metni Kayseri Ticaret Odası'nda (KTO), KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz tarafından okundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 15 Temmuz'da en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla geçtiğini belirten Hiçyılmaz, şunları kaydetti:

"Demokrasimizin, hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdik. Milletimiz darbeye karşı durarak şunu açık şekilde ilan etmiştir. 'Türkiye Cumhuriyeti devletini milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez. Bu, dünyaya örnek olacak bir tavırdır. Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik. Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede, 250 vatandaşımız şehit oldu. 2 bin 301 vatandaşımız gazi oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimizi şükranla anıyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır."

AA

Gündem Haberleri

Kadıköy’de cami yetersizliği: Cemaat sokakta namaz kılıyor
Deprem Bölgesinde 14 Bin 202 Derslik Tamamlandı
"FAİZ DE YOK, SENET DE"
SGK, BDDK ve MEB’de kritik atama ve görevden almalar
Kante’yi karşılamak isteyen taraftarların çıktığı çardak çöktü