15 bin kişilik Şeb-i Arus Konya'yı kızdırdı

Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu ve Atilla Kart, vuslat törenlerinin Konya'ya ait olduğunu belirterek İstanbul'da düzenlenecek törene tepki gösterdiler

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi, Kültür Bakanlığı’nın da katkısıyla ilk defa Konya’dakinden çok daha büyük bir Şeb-i Arus töreni planladı. Tören 15 Aralık’ta 15 bin kişi kapasiteli Ülker Sports Arena’da yapılacak.

235 LİRAYA BİLET

Kenan Işık’ın sunacağı gecede, Yücel Arzen Orkestrası eşliğinde Mesnevi’den beyitler ve şiir dinletisinin ardından Sami Savni Özer Türk Müziği Konseri ile Marmara Türk Müziği Topluluğu’nun sema gösterisi sunulacak. Bilet fiyatları 235 ile 25 lira arasında değişiyor.

KONYALILARI KIZDIRDI

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, İstanbul’da bu nitelikte bir törenin çok yanlış olduğunu belirterek “Sema gösterisi İstanbul’da da yapılabilir. Buna kimse karşı çıkmaz. Yapılan yanlış, Mevlânâ Hazretleri’ni Anma Haftası içinde olması ve isminin de Şeb-i Arus olmasıdır. Asla doğru değil” dedi.

'MEVLÂNÂ, KONYA DEMEK’

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise “Mevlânâ demek Konya demektir. Bu Konyalılara saygısızlıktır. Buna izin vermemeliyiz” şeklinde konuştu. Öte yandan Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün santral telefonlarını kilitleyen Konyalılar, “İstanbul’daki tören Konya’yı gölgede bırakır. Biz nasıl İstanbul’un fethini Konya’da kutlamıyorsak, Şeb-i Arus’un da İstanbul’da icra edilmemesi gerekir” diye isyan etti. Konya’da 17 Aralık’ta 3 bin kişilik salonda yapılacak törenin bilet fiyatı ise 20 TL.

kaynak:haberturk

 

Medya Haberleri

Dilan Polat ve Engin Polat çiftine bir suçtan tahliye
Yeşilçamın İzleri Gücünkaya Köyünde Hala Canlı
Sosyal medya fenomeni Banu Parlak, adliyeyi birbirine kattı
Talu çifti kuaförlerini de dolandırdı
Kadir İnanır’dan sevindiren haber: Uyandırıldı