147 metrelik yat, Marmaris'te

Manchester City'nin sahibi Şeyh El-Nahyan'a ait ve dünyanın en büyük yatlarından olan "Topaz", Muğla'nın turistik ilçesi Marmaris'e geldi

MUĞLA (AA) - İngiltere Premier Lig temsilcilerinden Manchester City'nin sahibi Birleşik Arap Emirlikleri'nden Şeyh Mansur bin Zayed El-Nahyan'ın mega lüks yatı "Topaz", Marmaris'e geldi. 

Yaklaşık 400 milyon avro değerindeki dünyanın en büyük yatlarından biri olarak gösterilen "Topaz", sabah saatlerinde Marmaris Körfezi'ne giriş yaparak Cennet Adası yakınlarına demirledi.

Çevredeki vatandaşlarla turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan 147 metre uzunluğundaki dev yatı daha yakından görebilmek için su sporu yapanlarla tekne turlarına çıkanların yatın etrafından dolaştıkları görüldü.

Şeyh El-Nahyan veya yakınlarının bulunup bulunmadığı öğrenilemeyen yatın, erzak ve yakıt ikmali için Marmaris Limanı'ya yanaştırılması bekleniyor.

55 personelin görev yaptığı yat, 6 lüks süit kabininde aynı anda 12 misafir konuk edebiliyor. Helikopter pisti bulunan yatta yüzme havuzu, jakuziler, yemek ve toplantı salonu, çalışma odası ve su sporları araçları yer alıyor. 

 "Topaz", temmuz ayının sonunda da yine Marmaris'e gelmiş ve deposu 1,5 milyon lira yakıtla doldurulmuştu. 

AA

Kültür Sanat Haberleri

Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!
Konya’da Tarihi Buluşma: Mevlana’nın Şehre Gelişinin 798. Yılı Kutlanıyor
Arap müziğinin "Süperstar"ı Ragheb Alama ilk kez Türkiye’de
Ayasofya’nın kubbesi kapatılıyor
Tarihin En Büyük Takası: 221 Türk Hazinesi Roma’ya İniyor