14. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali

Festival etkinlikleri kapsamında en iyi restore edilen ve korunan eve plaket çakıldı

14. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında, en iyi restore edilen ve korunan eve plaket çakıldı.

''En iyi restore edilen ve korunan ev'' seçilen Dadibra Konağı'na Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy ile konak sahibi Mustafa Kemal Demirışık tarafından plaket çakıldı.

Ceylan, törende yaptığı konuşmada, 14 yıl önce başlayan ve Safranbolu'nun tanıtımı için hayati önem taşıyan festivalin bugünlere kadar gelmesinin büyük bir çalışmanın sonucu olduğunu söyledi.

Aksoy ise plaket çakılmasının festivalin ana unsuru olduğunu belirterek, "Festivalden geriye ne kaldı' denildiğinde en iyi restorasyon yapmaya ve teşvik etmeye yönelik bu töreni gösterebiliriz. Konaklar festivalimizin kazanımıdır. Yok olmuş bir değeri ve kültürümüzü yeniden hayata geçiren kişileri teşvik ediyoruz" diye konuştu.

Etkinlikler kapsamında Safranbolu Şehir Mezarlığı'nda bulunan tarihi mezarlar da tanıtıldı.

Muhabir: Ferdi Akıllı
Yayınlayan: Kemal Kaymak

Kültür Sanat Haberleri

Alanya'nın yaylasında şenlik başladı
İki sanatçıya "Yaşam Boyu Onur Ödülü’’ ödülü
Dağ ve Dondurma Festivali İki Yıldızla Açıldı
Asırlık sur kalıntıları otların arasında kayboldu
3 bin yıllık Frig Vadisi yaz sezonunda ziyaretçi akınına uğruyor