14. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali

Yörük göçünün canlandırıldığı festivalde, koyun sürüsünün kalabalıktan ürküp dağılması renkli görüntüler oluşturdu

ANTALYA (AA) - 14. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali başladı.

Festivalin açılışı dolayısıyla Atatürk Anıtı ile İskele Meydanı arasında kortej yürüyüşü yapıldı. Mehter takımı, öğrenciler, otellerin animasyon grupları, yurt dışından gelen heyetlerin temsilcileri, müzik ve halk oyunları gruplarının katıldığı yürüyüş, ilçedeki tatilcilerin de ilgisini çekti.

 Yürüyüş sırasında, yörük göçü canlandırıldı. Bu sırada koyun sürüsünün kalabalıktan ürküp dağılması renkli görüntüler oluşturdu. İskele Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından yapılan törende yerli ve yabancı gruplar, halk oyunları gösterileri ve müzik dinletisi sundu.

Festival etkinlikleri, 2 Haziran Pazartesi gününe kadar devam edecek. Etkinlikler kapsamında resim, fotoğraf ve heykel sergileri ile el sanatları ürünleri ve yöresel yemek satışının yapıldığı stantlar açılacak. Festivalde bazı sanatçılar sahne alacak.

Kültür Sanat Haberleri

Türkiye’de Sadece 7 Tane Kaldı: İşte Küllerinden Doğan Mavi Değirmen
Ayder Öncesi Nefes Kesen Prova: Kazanamayan Kurbana Gidiyor!
Gönül Dağı’nda Gurur Günü: Gedellili Mucitler ASELSAN ve TUSAŞ Yolunda!
Konya’da Tarihi Buluşma: Mevlana’nın Şehre Gelişinin 798. Yılı Kutlanıyor
Arap müziğinin "Süperstar"ı Ragheb Alama ilk kez Türkiye’de