13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen "13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali" kapsamında, Emin Fındıkoğlu + 12, Suda Caz konserinde sahne aldı

MUĞLA (AA) - Bodrum'daki "13. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali" kapsamında, Emin Fındıkoğlu + 12 sahne aldı.

Suda Caz Konserleri kapsamında Emin Fındıkoğlu +12 grubu, Gümüşlük ilçesinde caz konseri verdi.

Emin Fındıkoğlu + 12 konserde, "Acayip Karayipler", "I concentrate on you", "My Foolish Heart" gibi eserlere yer verildi.

Konserde, Türkiye'de caz müziğine kattığı değerler nedeniyle caz sanatçısı İlham Gencer'e "Yaşam boyu onur ödülü" verildi. Türkçe sözlü pop müziğini başlatan isim olarak da tanınan Gencer, konser öncesinde ödülünü festivali gerçekleştiren ünlü piyanist Gülsin Onay ve Eren Levendoğlu'nun elinden aldı.

Türkiye'nin ilk piyanistlerinden olan 92 yaşındaki Gencer'in, Türkiye'de caz müziğinin yaygınlaşmasına önemli katkılar sağladığı için bu ödüle layık görüldüğü belirtildi.

Festival, 9 Ağustos'ta Norveçli sanatçı Kristin Asbjørnsen'nin etnik caz konseriyle devam edecek.

AA

Kültür Sanat Haberleri

Şalvarlı Picasso'nun Azim Dolu Sanat Yolculuğu
Tavşanlı Höyük'te 4 bin yıllık sürpriz
"Bir Türk Meselesi" Altın Portakal’da seyirciyle buluştu
Gökhan Kırdar'a önemli görev
Tespih meraklıları buraya akın ediyor