Trabzon’da yaşayan 28 yaşındaki Şeydanur Yüce, yaklaşık bir yıl önce yemek borusundaki daralma nedeniyle katı gıdaları ve zamanla sıvıları bile tüketememeye başladı. Günden güne kilo kaybeden Yüce, Trabzon, Ankara ve Erzurum’da tedavi arayışına girdi, ancak her gittiği hastanede kanser şüphesiyle biyopsi yapıldı, tanı konulamadığı için çözüm sunulamadı.
Son çare olarak İzmir’de Medicana International Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Süleyman Günay’a başvuran Yüce, yapılan endoskopik işlem sonrası ilk kez patates püresi ve tavuk suyu çorbasını yiyebildi.
Yüce, süreç boyunca yaşadıklarını, “Şikayetlerim başladığında 57 kiloydum, ilerleyen süreçte 48 kiloya düştüm. Hastaneler bize sadece kanser şüphesi olduğunu söyledi. 4 kez endoskopi, 1 kez ameliyatla biyopsi alındı ama tanı yoktu” sözleriyle anlattı.
Annesi Suna Yüce ise, “Son iki aydır sadece kemik suyuyla besleniyordu. Mamalar bile boğazından geçmiyordu. Bir elimde blender, diğerinde süzgeçle yemek yedirmeye çalışıyordum” dedi.
Doç. Dr. Süleyman Günay, hastanın durumunu, “Yemek borusunda ip kadar açıklık kalmıştı. Nadir görülen demir eksikliği anemisine bağlı yapışıklık veya çocuklukta içilen toksik bir madde sonucu oluşmuş olabilir. Ameliyatla yemek borusunu genişlettik, iki gün sonra ilk kez yemek yiyebildi” sözleriyle özetledi.
Dr. Günay, bu tarz vakalara daha önce nadiren rastladığını ve Şeydanur’un vakasının daha zorlayıcı olduğunu da ifade etti.