1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

DİSK, KESK, TMMOB, TTB 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlama kararı aldı

İSTANBUL (AA) - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB), 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim'de kutlama kararı aldı.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla ortak açıklama yaptı.

Açıklamada, işçiler, emekçiler, mimarlar, mühendisler, hekimler, kadınlar, gençler, yoksulların, insanca yaşama ve çalışma koşulları için 1 Mayıs'ta alanlarda buluşacağı belirtildi.

Dört emek ve meslek örgütü olarak, geçmişte olduğu gibi bu sene de 1 Mayıs'ta kol kola, omuz omuza olunması gerektiği aktarılan açıklamada, "Emeğin ortak sorunları ve talepleri etrafında 1 Mayıs meydanlarında buluşacağımızı ilan ediyor, tüm emek ve demokrasi güçlerini de bu dayanışmaya güç vermeye çağırıyoruz. 1 Mayıs bizim için mücadele demektir. 1 Mayıs'ın tarihi, dünyanın dört bir yanında ve ülkemizde işçi sınıfının ekmek ve hürriyet kavgasıyla yazılmıştır. 19'uncu yüzyılda ayağa kalkan Amerikalı işçilerden, 1977'de Taksim'de yitirdiğimiz kardeşlerimize kadar 1 Mayıs'ın tarihi, bir mücadele tarihidir. Biz dört örgüt olarak, bu tarihi alanlarda yaşattık ve yaşatmaya da devam edeceğiz. 1 Mayıs 2016 kutlamaları kapsamında başta İstanbul Taksim olmak üzere, Türkiye'nin dört bir yanında alanlarda olacağımızı ilan ediyoruz." denildi.

Hükümetin, Taksim 1 Mayıs alanı konusunda uluslararası mahkemelerin kararlarını Anayasa'yi ihlal ederek tanımadığı öne sürülen açıklamada, "Yasaklama için hiçbir hukuki gerekçesi olmayan hükümetten ve idareden beklentimiz, 1 Mayıs'ın coşkuyla kutlanabilmesi için Taksim Meydanını hazırlamasıdır. Bu konuda girişimler önümüzdeki günlerde yapılacaktır." ifadesi kullanıldı.

AA

Gündem Haberleri

Selçuk Bayraktar Geleceğin Mühendislerine İlham Verdi
Ankara, Çorum ve Kırıkkale'ye Gün Doğdu! TOKİ 2108 Konutun Kura Günü
Demir-Çelik Sektöründe Rekor Ceza: 2 Firmaya 7 Milyar TL
Adak Kurban Bağışı
İran İstanbul Başkonsolosluğu’nda bayraklar yarıya indirildi