Serkan Kırıntılı: Gurur verici

Serkan Kırıntılı: Gurur verici

Milli futbolcu Cenk Tosun:"Karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak bizim için gerçekten çok önemliydi"- Milli kaleci Serkan Kırıntılı:"A Milli Takım formasını ilk kez giymem benim için gurur verici bir şey. Uzun zamandır beklediğim bir andı. Bu maça nasip oldu

 

İSTANBUL (AA) - A Milli Futbol Takımı'nın İran'ı 2-1 mağlup ettiği maçta golleri atan Cenk Tosun, hazırlık müsabakası da olsa karşılaşmadan galibiyetle ayrılmanın önemli olduğunu söyledi.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'ın formasını giyen milli oyuncu, maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2018 FIFA Dünya Kupası'nda oynayacak bir takıma karşı mücadele ettiklerini belirterek, "Karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak bizim için gerçekten çok önemliydi. İyi bir rakibe karşı oynadık. Maçı 90 dakika domine ettik. Son dakikada konsantrasyon eksikliğinden dolayı penaltından bir gol yedik. Alınan galibiyetten dolayı takım arkadaşlarımı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Milli takımın yeni bir yapılanma içinde olduğunu aktaran 26 yaşındaki golcü oyuncu, "Böyle galibiyetlerle öz güven sağlıyoruz. Tunus ve Rusya maçlarını da sakatlıksız ve galibiyetle kapatırsak UEFA Uluslar Ligi'ne hazır olacağımızı düşünüyorum. Genç bir takımız. Hocamızın felsefesini öğreniyoruz. Bunu sahaya yansıtmaya çalışıyoruz. Daha fazla çalışmamız gerek." diye konuştu.

 

- Serdar Gürler: "İki sene sonra Avrupa şampiyonasına damga vuracağız"

 

İran ile yapılan maçta ikinci yarıda forma giyen milli futbolcu Serdar Gürler, karşılaşmada iyi bir oyun ortaya koyduklarını aktardı.

Teknik direktör Mircea Lucescu'nun kaybetmeyi hazmedemeyen bir takım kurmak istediğini vurgulayan Serdar, "Biz de bugün onu gösterdik. Burada 80 milyon kişiyi temsil ediyoruz. O şanlı formayı herkes giymek ister ama bunu elde edemez. Milli takımda herkes elinden geleni yapmak zorunda. Biz de bugün öyle yaptık. Türkiye'yi yenmek, diye kolay bir şey yok. Artık rakipler bizi yenmek için canlarını dişlerine takacaklar. Yeni bir Türkiye doğuyor. Yeni bir nesil geliyor. İnşallah Allah'ın izniyle 2 sene sonra Avrupa şampiyonasına damga vuracağız." değerlendirmesinde bulundu.

 

- Serkan Kırıntılı: "Benim için gurur verici bir şey"

 

İran karşısında ilk kez A Milli Takım formasını giyen kaleci Serkan Kırıntılı ise şöyle konuştu:

"A Milli Takım formasını ilk kez giymem benim için gurur verici bir şey. Uzun zamandır beklediğim bir andı. Bu maça nasip oldu. Volkan'ın sakatlığında hocam bana görev verdi. Ben de bunu değerlendirmeye çalıştım. Eğer değerlendirebildiysem ne mutlu bana."

 

 

 

Etiketler :