Serkan Çiçek Nasıl Deşifre Edildi? MİT’in Operasyon Detayları Ortaya Çıktı

Serkan Çiçek Nasıl Deşifre Edildi? MİT’in Operasyon Detayları Ortaya Çıktı

Kripto parayla ödeme alan casusun, Filistinli aktivisti takip etmeye çalıştığı belirlendi. Güvenlik güçleri, site çevresinde yoğun önlem aldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İsrail istihbarat servisi MOSSAD adına casusluk faaliyetlerinde bulunan Serkan Çiçek’i düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi. Çiçek’e kripto para ile ödeme yapıldığı, bir Filistinli aktivisti takip etmeye çalıştığı, ancak istihbarat sağlayamadan irtibatının kesildiği öğrenildi. Olayın ardından İstanbul Başakşehir’deki ilgili sitede güvenlik seviyesi en üst düzeye çıkarıldı.

MİT’in uzun süredir yürüttüğü takip çalışmaları sonucunda, asıl ismi Muhammet Fatih Çiçek olan ve borçları nedeniyle adını Serkan Çiçek olarak değiştiren kişinin, "Pandora Dedektifliği" adıyla dedektiflik faaliyeti yürüttüğü tespit edildi. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu Çiçek’in, İsrail bağlantılı bir teklif alarak MOSSAD için çalışmaya başladığı, kripto para karşılığında casusluk yaptığı ortaya çıktı.

Serkan Çiçek Nasıl Deşifre Edildi? MİT’in Operasyon Detayları Ortaya Çıktı

2020 yılından bu yana dedektiflik yapan Çiçek’in, aynı soruşturma kapsamında tutuklanan Musa Kuş ve avukat Tuğrulhan Dip ile irtibatlı olduğu, bu temaslar sonucunda yurt dışından kendisiyle bağlantıya geçen bir şahsın "hukuk bürosu çalışanı" kimliğiyle Çiçek’le temasa geçtiği belirtildi.

Bu kişi, Başakşehir’de yaşayan İsrail karşıtı bir Filistinli aktivistin takibini istedi ve 1 Ağustos tarihinde Çiçek’e 4 bin dolar değerinde kripto para aktardı. Çiçek’in, hedef şahsın yaşadığı site çevresinde "kiralık daire bakma" bahanesiyle keşif yaptığı, ancak istenen bilgileri sağlayamaması üzerine bağlantısının kesildiği bildirildi.

Serkan Çiçek Nasıl Deşifre Edildi? MİT’in Operasyon Detayları Ortaya Çıktı

MİT'in elde ettiği görüntülerde, Serkan Çiçek’in site çevresinde yürüdüğü ve bir emlak ofisine girdiği anlar yer aldı. Aynı bölgede MİT tarafından yapılan drone çekimleri, daha önce yayımlanan fotoğraflarla birebir örtüştü.

Olayın ardından Başakşehir’deki söz konusu site çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis ekipleri uzun namlulu silahlarla nöbet tutarken, bölgeye güvenlik şeridi çekildi. Site içerisinde bazı Hamas yöneticilerinin de konakladığı iddiaları, soruşturmayı daha da derinleştirdi.

MİT ve Emniyet güçleri, casusluk faaliyetlerinin boyutunu ve olası bağlantılarını belirlemek için soruşturmayı çok yönlü sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.