Sera üreticilerinin "don" nöbeti

Sera üreticilerinin "don" nöbeti

Türkiye'nin örtü altı üretim merkezlerinden Antalya'nın Kumluca ilçesinde üreticiler, ürünlerini dondan koruyabilmek için gece boyunca çaba sarfetti- Üreticiler sabaha kadar sera içinde kalarak, dona karşı soba yakıp yağmurlama sistemlerini çalıştırdı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kumluca ilçesinde üreticiler, dona karşı ürünlerini korumak için gece boyunca soba yaktı ve yağmurlama sistemlerini çalıştırdı.

Türkiye'nin örtü altı üretimde önemli merkezlerinden Kumluca'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan soğuk hava, sera üreticilerini olumsuz etkiledi. Gece hava sıcaklığı yer yer eksi 2 dereceye kadar düştü.

Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi üzerine üreticiler, seralardaki sobaları yakarak ürünlerini korumaya çalıştı.

Domates serasında nöbet tutan Selim Bayraktaroğlu, meteorolojik uyarıları da dikkate alarak dona karşı hazırlık yaptıklarını ve akşam saatlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle seralardaki sobaları yaktıklarını söyledi.

Bayraktaroğlu, "Odunlarımızı motorlarla kestik, seraların içine taşıdık ve hazır duruma getirdik. Hava sıcaklığı 2 dereceden aşağı düşünce sobalarımızı yaktık. Bu şekilde sabaha kadar sobalarımızı kontrol ederek ürünlerimizi dona karşı korumaya çalıştık." dedi.

Üreticilerden Kenan Tuncer ise yurt genelinde etkili olan soğuk havanın Kumluca'da da hissedildiğini, kendilerinin de soğuk havaya karşı seralardaki ürünlerini korumak için yağmurlama sistemlerini çalıştırarak, odun ve kömür sobası yakıp, ürünlerini koruduklarını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler