Senegal Devlet Başkanı Sall Kazakistan’da

Senegal Devlet Başkanı Sall Kazakistan’da

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev: - "Afrika ülkeleri ile işbirliği geliştirilmeli"

ASTANA (AA) - Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, milyarlarca insanın yaşadığı Afrika'nın doğal kaynaklar yönünden zengin bir kıta olduğunu belirterek, "Afrika ülkeleri ile işbirliğini geliştirmeliyiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, resmi ziyaret çerçevesinde Kazakistan’a gelen Senegal Devlet Başkanı Macky Sall’i Akorda Sarayı'nda resmi törenle karşıladı.

Törenin ardından yaptıkları baş başa görüşmede, Nazarbayev ve Sall'in, iki ülke arasındaki siyasi, ticari-ekonomik, kültürel ve insani alanlarda işbirliği konularını ele aldığı belirtildi.

Görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, Nazarbayev, toplantıda İslam Gıda Güvenliği Örgütü ve Müslümanlar arasındaki birliğinin korunması konularına değindiklerini belirtti.

Enerji, tarım ve bankacılık alanlarında işbirliğini geliştirme konusunda anlaşmaya vardıklarını kaydeden Nazarbayev, "Ayrıca kültür, eğitim ve spor alanlarında da işbirliği yapmayı kararlaştırdık. Bilindiği gibi Kazakistan futbol takımlarında başarılı Senegalli sporcular bulunuyor." ifadelerini kullandı.

Nazarbayev, milyarlarca insanın yaşadığı Afrika kıtasında önemli doğal kaynakların bulunduğunu vurgulayarak, "Kazakistan, istenirse zamanında bu bölgelerde varlığını artırmalı ve Afrika ülkeleri ile işbirliğini genişletmeli.” dedi.

Macky Sall de EXPO 2017 fuarına ev sahipliği yapacak olmasından dolayı Kazakistan’ı tebrik etti.

Sall, iki ülke arasındaki işbirliğini daha da pekiştirmek için Cumhurbaşkanı Nazarbayev’i Senegal’e davet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :