Sen Değerlisin Derneği'nden Konya'da uçurtma şenliği!

Sen Değerlisin Derneği'nden Konya'da uçurtma şenliği!

Konya'da Sen Değerlisin Derneği’nin üyeleri, hafta sonunda gerçekleştirdiği program ile 'Okuyarak Büyüyorum' Projesine katılan öğrencilere yönelik uçurtma şenliği düzenledi. Uçurtma yapmayı öğrenen çocuklar aileleriyle birlikte doyasıya eğlendi

Konya'da refah düzeyi ve sosyal işlevselliği yüksek bir toplum hedefiyle çalışmalarda bulunan Sen Değerlisin Derneği’nin üyeleri, hafta sonunda gerçekleştirdiği program ile 'Okuyarak Büyüyorum' Projesine katılan öğrencilere yönelik uçurtma şenliği gerçekleştirdi. Şenlikte uçurtma yapmayı öğrenen çocuklar, aileleriyle birlikte uçurtma uçurarak doyasıya eğlendi.

Sen Değerlisin Derneği Başkanı Şerife Keleş 2020 yılında kurulan derneğin amacı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Avukat Şerife Keleş, “2020 yılında kurulan Sen Değerlisin Derneği, şu an tek ebeveynli çocukların sosyal refahının arttırılması, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının eğitim sistemine dahil edilmesi, çocuklara okuma alışkanlığının kazandırılması konularında çalışmalar yapmaktadır" dedi.

img-9440.jpg

"OKUYARAK BÜYÜYORUM PROJESİ" İÇİŞLERİ BAKANLIĞI DESTEKLİ

Şerife Keleş, şu açıklamalarda bulundu: Çocuklarda okuma kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla hayata geçirdiğimiz "Okuyarak Büyüyorum Projesi" İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmektedir. 2022 yılı Ocak ayında uygulanmaya başlanan projede ilk olarak çocuklar, ebeveynler, yazarlar ve uzmanların katılımı ile “Çocuklara Kitap Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?” konulu çalıştay gerçekleştirdik.

Kitap okuma kulübü oluşturularak her ay bir kitap okuyan çocuklarla kitapların tahlili yapıldı. İngilizce kitap okuma atölyesi, çizim atölyesi oluşturuldu. Kitap okuma kulübüne katılım sağlayan öğrenciler ve ebeveynleri ile hızlı trenle Millet Kütüphanesi gezisi için Ankara'ya gittik. Çocuk kitabı yazarı Özge Lokmanhekim ile ebeveynlere yönelik “Okuyarak Büyüyen Çocuklar” seminerini gerçekleştirdik.

Yoğun bir katılımla Uçurtma Şenliğine ev sahipliği yaptık, Sen Değerlisin Derneği üye ve gönüllüleri, birbirinden güzel oyunlar ve atölyeler ile çocukların eğlenceli vakit geçirmesini sağladı.

Konya Uçurtma Kulübü Derneği Başkanı Cemal Ergün’den uçurtma yapmayı öğrenen çocuklar, aileleri ile birlikte uçurtmalarını uçurdular. Gökyüzünde süzülen uçurtmalar ve çocukların yüzlerindeki tebessümler görülmeye değerdi.

9dd54b6b.jpgimg-9189.jpgimg-9430.jpg

img-9449.jpgimg-9490.jpgimg-9499.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.