Semanur Algül’ün Katili Hakkında Şok İddia! "Kefil Olup Çıkardılar"
Fatih'te boşanma aşamasındaki eşi tarafından katledilen Semanur Algül, gözyaşlarıyla uğurlandı. Ailesi, zanlının AMATEM'den zorla çıkarıldığını belirterek ihmallere isyan etti.
İstanbul Yenibosna Merkez Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde, Semanur Algül’ün ailesinin feryatları yürekleri dağladı. Kızının katiliyle barışma sebebinin "merhamet ve tehdit" olduğunu söyleyen anne Suzan Aydın, kızının kendilerini korumak için ateşe yürüdüğünü vurguladı. Kızının, "Anne, size zarar vermesin diye onu hastanyeye yatıracağım, merhametimle onu insana çevireceğim" dediğini aktaran acılı anne, adaletin yerini bulmasını istedi.
"Evi Üstüne Kilitleyip Ateşe Vermiş"
Cinayetin planlı işlendiğini iddia eden baba Orhan Aydın, damadının madde bağımlısı olduğunu ve daha önce de kızına şiddet uyguladığını belirtti. Olay anında torununun evde olmamasının tek tesellileri olduğunu ifade eden Aydın, "Kuzumu yakarak öldürmüş. Eve gelip kızımı öldürdükten sonra kapıyı üstüne kilitleyip evi yakmış. Ömür boyu ceza almasını istiyorum" dedi.
AMATEM'den İmza Karşılığı Çıkarılmış
Törende konuşan dayı Cahit Aydın ise sarsıcı bir iddiada bulundu. Katil zanlısının normal şartlarda AMATEM’de tedavi görmesi gerektiğini belirten Aydın, "Bayram öncesi ailesi zorla imza verip çıkardı. Kız 'bana zarar verir' dediğinde 'biz kefiliz' dediler. Bugün normalde hastaneye geri teslim olması gerekiyordu ama bu canilik yaşandı" ifadelerini kullanarak ihmaller zincirine dikkat çekti.

Kaynak: