Selimiye'de ramazanın son cuması

Selimiye'de ramazanın son cuması

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde ramazan ayının son cumasında yoğunluk yaşandı

EDİRNE (AA) - Türk-İslam mimarisinin zirve eseri Selimiye Camisi başta olmak üzere Edirne'deki camilerde ramazan ayının son cuma namazı vatandaşların yoğun katılımıyla kılındı.

Cuma gününün Kadir Gecesi'ne denk gelmesi dolayısıyla çevre illerde yaşayanlar ile Batı Trakya'dan gelen soydaşlar, Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'ni doldurdu.

Selimiye Camisi İmamı Alpcan Çelik, cuma hutbesinde, Kadir Gecesi'nin önemine değinerek bu gecenin dua ederek ve ibadetle geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Kadir Gecesi'nin bin aydan daha değerli olduğunu ifade eden Çelik, hutbede şunları kaydetti:

"Kadir Gecesi, insanı Rahman'ın affıyla, insanlığı Kur'an'ın aydınlığıyla buluşturan eşsiz bir gecedir. Bu müstesna zaman diliminin kıymetini bilen ve onu ihya etmek isteyen her mümin, elbette öncelikle Kur'an'a yönelmelidir. Kur’an-ı Kerim’i güzel okumanın, en güzel biçimde anlamanın ve yaşamanın hayatın ana gayesi olduğunu bir defa daha hatırlamalıdır. Ömrümüzü Kur’an ile aydınlatmak ve bereketlendirmek istiyorsak Kadir Gecesi bunun tam zamanıdır. O halde geliniz. Bu gece vesilesiyle Kur’an-ı Kerim’in hidayete ve hakikate davet eden ayetlerinden bazılarını birlikte tefekkür edelim."

Hutbeyi bayram için yola çıkacak sürücülere uyarılarla bitiren Çelik, vatandaşlara bayram yolunda dikkatli seyahat etmelerini tavsiye etti.

Cuma namazını cami de eda eden inananlar namaz sonunda ellerini semaya açarak dua etti.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :