Selçuklu'nun milli gururu

Selçuklu'nun milli gururu

Selçuklu Belediyespor güreşçi Abdurrahman Altan Gençler Dünya Şampiyonası Kadrosunda ülkemiz adına mücadele edecek.

     Selçuklu Belediyespor Kulübü güreş takımı sporcusu 55 kg da mücadele eden Abdurrahman Altan 2015 yılı Genç Erkekler Greco Romen Dünya Şampiyonası kadrosunda yer aldı.

Son zamanlarda Konya'mız adına ulusal müsabakalarda bir çok başarı kazanan güreşçilerimiz artık dünya minderlerinde de mücadele edecek. Uzun zamandır alt yapıya çok önem veren Selçuklu Belediyespor Kulübü artık bu çalışmaların meyvesini toplamaya başladı. Bu yıl Türkiye Şampiyonasında 55 kg da ikinci olan Abdurrahman Altan yapılan bir çok turnuva ve hazırlık kamplarında başarı grafiğini yükselti. 11-16 Ağustos 2015 tarihleri arasında Brezilya'da düzenlenecek Genç Erkekler Greco Romen Güreş Dünya Şampiyonasında mücadele etme hakkı kazandı.

Selçuklu Belediyespor Kulübü Başkanı A. Ziya Yalçınkaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Biz öncelikle sporcumuzun bu başarısından dolayı gurur duyuyoruz. Abdurrahman kulübümüz alt yapısından yetişip bu zamana kadar bir çok başarıya imza atmış bir çok uluslararası turnuvada mücadele etmiş bir sporcudur. Şimdi bu başarısına Dünya Şampiyonasını da eklemesi ayrıca önem taşımakta. Ülkemizde en zor yaş grubu olan gençler de 10 yılı aşkın bir süredir böyle bir şampiyonada Konya'nın yetiştirdiği bir sporcu yer almamıştı. İnşallah bu gelişme Konya'mız ve kulübümüz için bir milad olur ve bundan sonda milli takımlara sürekli sporcu göndeririz.  Tabi ki burada sporcumuzun faktörü çok fazla çünkü bir yıldır planlı ve sistemli bir çalışma yaptı. Çok çalıştı ve inandı. Şimdi artık sıra madalyada. Biz Selçuklu Belediye Spor Kulübü olarak bu genç kardeşimizin bunu başaracağına inanıyoruz. Sporcumuzun bu başarıyı elde etmesinde büyük katkıları ve emeği olan güreş antrenörümüz Yavuş Özkış'a da teşekkür ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum." dedi.