Selçuklu’nun gençleri İlm’i Hâli’ni öğrendi

Selçuklu’nun gençleri İlm’i Hâli’ni öğrendi

Selçuklu Belediyesi’nin 2019 yılı Proje Destek Programları çerçevesinde Pınar Gençlik Derneği tarafından hazırlanan “Selçuklu’nun Gençleri İlm’i Hâli’ni Öğreniyor” projesi ödül töreni Mevlana Kültür Merkezi’nde (MKM) yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Pınar Gençlik Derneği tarafından hazırlanan proje; Selçuklu Belediyesi 2019 Yılı Proje Destek Programları çerçevesinde hayata geçirildi. Proje kapsamında 30 farklı lisede 5.000 öğrenciye ilmihal kitabı dağıtıldı. Yaklaşık 4 ay süren proje sonunda kitap dağıtımı yapılan liselerde ilmihal kitabında yer alan bilgiler doğrultusunda hazırlanan sınava yüzlerce öğrenci katıldı. Sınav sonunda başarılı olan öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Genç Dergisi Yazarı Salih Yüzgenç’in sunumuyla Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Törenin açılış konuşmasını Pınar Gençlik Derneği Başkanı Mahmut Sami Şahin gerçekleştirdi. Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar’ın konuşmasının ardından sınav sonrası başarılı olan öğrencilere katılım belgesi ve ödülleri takdim edildi.

Toplam 6 kategori ve 1 özel ödülün verildiği projede Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Elif Kahriman sınavda sorulan 80 sorudan 77 tanesi doğru cevaplayarak birinci olarak Rıza Turizm sponsorluğunda Umre ödülü kazandı. Projede başarılı olan diğer öğrencileri ise Karadeniz, İstanbul, Çanakkale, Bilecik-Söğüt gezilerinin yanı sıra burs ödülü almaya hak kazandı. Projenin özel ödülünü ise Mahmud Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören görme engelli öğrenci Enes Ateşli kazandı. Umre’ye gidecek olan Enes, sevincini her daim yanından ayrılmayan annesi ile paylaştı.

Ödül töreninde Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Ali Düz, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Merkezsev Mütevelli Heyeti Başkanı Abdüllatif Başaşçı ile projede yer alan okul müdürleri, öğrenciler ve aileleri hazır bulundu.

ilmiii.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :