Selçuklu’da Yazır Mahallesi Külliyesi Hızla Yükseliyor

Selçuklu’da Yazır Mahallesi Külliyesi Hızla Yükseliyor

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Yazır Mahallesi’nde yapımı süren cami merkezli külliye projesinde incelemelerde bulunarak çocuk mektebi ve aile sağlığı merkezindeki son durumu değerlendirdi.

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Yazır Mahallesi'nde inşaatı devam eden külliye projesini yerinde inceleyerek çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Başkan Pekyatırmacı, külliye içerisinde yer alan çocuk mektebi ve aile sağlığı merkezi binalarını gezerek gelinen son aşamayı değerlendirdi.

Selçuklu’da Yazır Mahallesi Külliyesi Hızla Yükseliyor

“İkinci mahalle külliyesi için heyecan duyuyoruz”

Selçuklu Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek gösterilen mahalle külliyesi modelini yaygınlaştırdığını belirten Pekyatırmacı, Yazır Mahallesi’ndeki projenin önemine dikkat çekti. Başkan Pekyatırmacı, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

İlkini Hacıkaymak Mahallemize kazandırdığımız ve hemşehrilerimizin yoğun ilgi gösterdiği mahalle külliyesi uygulamamızın bir yenisini Yazır’a kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Merkezinde caminin bulunduğu bu yapıda çocuk mektebi, millet kıraathanesi ve aile sağlığı merkezi gibi önemli donatılar yer alacak.”

Selçuklu’da Yazır Mahallesi Külliyesi Hızla Yükseliyor

Eğitim, sağlık ve sosyal yaşam tek alanda buluşacak

Pekyatırmacı, külliyenin sadece ibadet alanı değil, her yaştan vatandaşın faydalanabileceği canlı bir sosyal yaşam merkezi olacağını vurguladı. Belediyenin hayırseverlerle iş birliği içinde projeyi yürüttüğünü belirten Başkan Pekyatırmacı, “Yazır Mahallemize eğitim, sağlık ve sosyal anlamda nitelikli hizmetler sunacak olan külliye inşaatımız tüm hızıyla devam ediyor. Süreci yakından takip ediyor, ihtiyaç duyulan noktalara hızlı şekilde müdahale ediyoruz.” dedi.

Selçuklu’da Yazır Mahallesi Külliyesi Hızla Yükseliyor

Selçuklu’nun yeni yatırımları devam edecek

Pekyatırmacı, Selçuklu’ya değer katacak yatırımların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek külliye projesinin en kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.