Selçuklu'da ‘E-Eksper’ uygulaması başlıyor

Selçuklu'da ‘E-Eksper’ uygulaması başlıyor

Belediyecilik hizmetlerinde sunduğu başarılı e-belediyecilik uygulamaları ile birçok ödül alan Selçuklu Belediyesi "e-eksper" uygulamasını da 1 Ocak 2020'den itibaren hayata geçiriyor.

Selçuklu Belediyesi, belediye hizmetlerini daha hızlı yürütmek ve kolaylaştırmak için sunduğu yenilikçi, modern, teknolojik ve kolay erişim sağlayan e-belediyecilik uygulamalarına e-eksper  uygulaması da dahil etti.

E-eksper uygulaması ile eksperler,  erişmek istedikleri  bilgi ve evraka  Selçuklu Belediyesi kurumsal web sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve mükellef sicil numarası ile giriş yaparak ulaşabilme imkanına sahip oluyor. Uygulama ile Yapı Ruhsatı, Yapı Kullanma İzin Belgesi, Mimari Proje, İmar Durumu, Enerji Kimlik  Belgesi( EKB), Yapı Tatil Zaptı Başvuru işlemleri gerçekleştirilebilecek.E- eksper uygulaması  Basın, Plan ve Proje, İmar ve Yapı Kontrol Müdürlüğü koordinasyonunda belirli bir aşama sonucunda gerçekleşen hizmetlerin daha hızlı ve kısa süre içinde yapılmasına imkan sağlayacak.

E-eksper sistemi talep edilen bilgi ve belgelere erişimi hızlandırması, düzenli ve şeffaf olması, zaman tasarrufu sağlaması, kağıt israfının önüne geçmesi ve İmar Durum Belgesi sorgulama sayfasından yapılan otomatik sorgulama sonucu  alınmasıyla da birçok avantaj sunuyor.  E-eksper uygulamasına Selçuklu Belediyesi kurumsal web sayfası olan "www.selcuklu.bel.tr " adresinden erişim sağlandıktan sonra e-belediye modülüne giriş yapılarak kolayca erişim sağlanabiliyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :