Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen Şivlilik Çocuk Bayramı başladı

Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen Şivlilik Çocuk Bayramı başladı

Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen Şivlilik Çocuk Bayramı, çocukların eğlenceli vakit geçirmesine ve geleneksel şivlilik geleneğinin yaşatılmasına ev sahipliği yapıyor.

Selçuklu Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen Şivlilik Çocuk Bayramı, Selçuklu Kongre Merkezi'nde renkli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. 5 gün sürecek festival programı, çocukların geleneksel şivlilik geleneğini yaşatmalarına ve eğlenceli vakit geçirmelerine olanak tanıyor.

s5.jpg

Festivalin ilk günü, çocuklar ve aileleri tarafından büyük ilgi gördü. Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen müzikaller, animasyonlar ve çeşitli etkinliklerle dolu gün boyu program, çocukların neşeli ve unutulmaz anlar yaşamalarına katkı sağladı.

s3.jpg

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, "Recep ayının başlamasıyla birlikte üç aylara girdik. Bu vesileyle tüm İslam aleminin üç aylarını tebrik ediyor, bu mübarek ayların dünyada mazlumların katledilmediği bir hayatın başlangıcı olmasını temenni ediyorum" dedi.

s2.jpg

Pekyatırmacı, geçmiş yıllarda çocuk festivali olarak başlatılan şivlilik ve fener alayının, bu yıl Şivlilik Çocuk Bayramı olarak geleneksel hale getirildiğini belirtti. Ayrıca, Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hazırlanan program kapsamında çocuklar ve ailelerin 10-14 Ocak tarihleri arasında çeşitli etkinliklere katılabileceğini söyledi.

s1.jpg

Şivlilik Çocuk Bayramı'nda çocukları ve aileleri bekleyen sürpriz hediyelerin yanı sıra fener alayı, müzikaller, konferanslar, animasyonlar, yarışmalar, gün boyu etkinlikler ve ikramlarla dolu bir programın olduğunu vurgulayan Pekyatırmacı, çocukların hem eğlenip hem de manevi iklimi yaşayabilecekleri bir ortam sunmak için çaba gösterdiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum