Selçuklu ekibi 165 takım arasından derece yaptı

Selçuklu ekibi 165 takım arasından derece yaptı

Selçuklu Gençlik Meclisi ekipleri TEKNOFEST 2026’da projelerini sergilerken Sürü İHA yarışmasında Türkiye ikinciliği ve Performans Ödülü kazandı.

Selçuklu Gençlik Meclisi, gençlerin bilim ve teknoloji alanında üretim yapmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Her yıl TEKNOFEST’te geliştirdiği projelerle yer alan gençler, TEKNOFEST 2026 Şanlıurfa’da da projelerini ziyaretçilerle buluşturdu.

Festivalde Selçuklu Gençlik Meclisi standı yoğun ilgi görürken, gençlerin geliştirdiği teknoloji projeleri katılımcılara tanıtıldı. Ekiplerin yarışmalarda elde ettiği dereceler ve aldığı ödüller de festivalde öne çıktı.

a1-001.jpg

Selçuklu ekibinden Türkiye ikinciliği

Selçuklu Gençlik Meclisi’nin TEKNOARK SELÇUKLUGM Takımı, 7-11 Eylül tarihleri arasında Gaziantep’te düzenlenen Sürü İHA Yarışması’nda önemli bir başarı elde etti.

165 takımın katıldığı yarışmada 19 ekip finale kalırken, TEKNOARK SELÇUKLUGM Takımı Türkiye ikincisi oldu. Ekip, kazandığı ödülü TEKNOFEST 2026 Şanlıurfa’da aldı.

TEKNOARK SELÇUKLUGM Takımı ile Gökturan Selçuklu GM Deneyap Takımı da festival kapsamında düzenlenen Hareketli Uydu Terminali ve Robolig yarışmalarında finalist olarak mücadele etti.

a2-001.jpg

Gençlerin projeleri TEKNOFEST’te sergilendi

Selçuklu Gelişim Teknoloji Akademisi bünyesindeki Havacılık ve Uzay Bilimleri Atölyesi ekibi de TEKNOFEST 2026 kapsamında TÜBİTAK tarafından düzenlenen Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışmasına katıldı.

Ekip, yarışmada otonom yangın analizi ve karşı yangın başlatma görevlerini başarıyla tamamlayarak 71 puan aldı ve Performans Ödülü’ne layık görüldü.

Festivalde ayrıca farklı görevleri eşgüdümlü şekilde yerine getirebilen sürü drone projesi, yapay zekâ destekli İHA ile birlikte çalışabilen insansız deniz aracı, hareketli hedefleri takip edebilen hava savunma sistemi ve zorlu arazi koşullarında hareket edebilen kara aracı da ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

a3-001.jpg

Pekyatırmacı: Gençlerimizle gurur duyuyoruz

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, gençlerin bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirmesinin ve fikirlerini projelere dönüştürmesinin önemli olduğunu belirtti.

Pekyatırmacı, Selçuklu Gençlik Meclisi’nin gençlerin potansiyellerini ortaya çıkarmasına yönelik çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek, üniversitelerle iş birliği içinde üniversiteli ve liseli gençlere destek vermeyi sürdüreceklerini söyledi.

TEKNOFEST’in gençleri Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla buluşturan önemli organizasyonlardan biri olduğunu belirten Pekyatırmacı, festivalde Selçuklu’yu temsil etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.