Selçuklu Belediyesi'nden Çevreye Duyarlı Adım

Selçuklu Belediyesi'nden Çevreye Duyarlı Adım

Konya'nın Selçuklu İlçe Belediyesi, çevre bilincini artırmak amacıyla önemli bir etkinliğe daha imza attı. Beyhekim Mahallesi'nde gerçekleştirilen temizlik etkinliği, "Temiz Mahalle Temiz Selçuklu" konseptiyle düzenlendi.

Selçuklu Belediyesi, sıfır atık bilincinin geniş kitlelere yayılması ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için örnek çalışmalarına devam ediyor. Çevre gönüllüleri, Selçuklu Belediyesi Çevre ve Sıfır Atık Platformu'nun düzenlediği etkinlikte "Doğa İçin Adım Atıyoruz" sloganıyla Beyhekim Mahallesi'nde çevre temizliği yaptı. Bu etkinliğe Konya Melike Cihan Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri de destek verdi.

Selçuklu Belediyesi'nden Çevreye Duyarlı Adım

Sıfır Atık ve Çevre Bilinci Yayılıyor

Selçuklu Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşen bu etkinliklerle birlikte, çevre hassasiyetinin artırılması ve bu farkındalığın her yaştan vatandaşta oluşturulması hedefleniyor. Başkan Ahmet Pekyatırmacı, temiz bir çevrenin gelecek nesillere bırakılacak en önemli miraslardan biri olduğunu vurgulayarak, çevreye karşı duyarlılığın her yaştan insanda oluşması için çalıştıklarını belirtti.

"Çevre Duyarlılığı Herkesin Görevi"

Başkan Pekyatırmacı, çevre kirliliğini önlemenin tek yolunun kirletmemek olduğunu ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti: "Çevre bizim en hassas olduğumuz konulardan biri ve bunu bir misyon haline getirdik. Selçuklu Kent Konseyi'ne bağlı Çevre ve Sıfır Atık Platformu, okullarda, sokaklarda ve caddelerde bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. 'Temiz Mahalle Temiz Selçuklu' konseptiyle gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerin yaygınlaşmasını hedefliyoruz. Çevre sadece bize değil bizden sonraki nesillerin de emaneti. Emeği geçen tüm gönüllülerimize ve ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."Selçuklu Belediyesi'nden Çevreye Duyarlı Adım

Öğrenciler ve Gönüllülerden Destek

Etkinliğe katılan çevre gönüllüleri ve öğrenciler, çevre duyarlılığı farkındalığı oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, bu tarz etkinliklere katılmayı önemsediklerini ifade ettiler. Etkinlik, günün anısına çekilen toplu fotoğrafla sona erdi.

Selçuklu Belediyesi, çevre bilincini artırmaya yönelik etkinliklerine hız kesmeden devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.