Selçuklu Belediyesi su kaybını önleyecek
Park ve yeşil alanlarda toprak altı sulama sistemini kullanan Selçuklu Belediyesi, su kaybını önlerken, bitkilerin ihtiyaç duyduğu suyu tam olarak almasını sağlıyor.
Park ve yeşil alanlarda toprak altı sulama sistemini kullanan Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, bu sistemle su kaybını önlerken, bitkilerin ihtiyaç duyduğu suyu tam olarak almasını sağlıyor.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Başkanı Prof. Dr. Saim Karakaplan, refüjlerde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.
İncelemelerde Prof. Dr. Saim Karakaplan, çalışmanın örnek olduğunu belirterek, Selçuklu Belediyesi'ne teşekkür etti. Günümüzde yağmurlama sulama ve damla sulama sistemleri kullanıldığını belirten Selçuklu Belediyesi yetkilileri de, “Pek yaygın olmayan ancak bitkilerin tam olarak ihtiyaç duyduğu suyu verebilecek aynı zamanda su kaybı yaşanmayacak bir sistem daha bulunmaktadır. Toprak altı sulama sistemi denilen bu sistemle su kaybı yaşanmamaktadır” dedi. Selçuklu'da park ve yeşil alanlardan sonra ana cadde orta refüjlerinde bulunan yeşil alanlarda da tesisat döşenerek toprak altı sulama sistemi genişletiliyor. Gerçekleştirilen bu çalışmayla su kaybının önüne geçilerek, sulama nedeniyle yollarda yaşanabilecek olası trafik kazalarının da önlenmesi hedefleniyor.