Selçuklu Belediyesi Kış Spor Okullarında 6 bin öğrenci eğitimlerine devam ediyor"

Selçuklu Belediyesi Kış Spor Okullarında 6 bin öğrenci eğitimlerine devam ediyor"

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Kış Spor Okulları'nda eğitim gören öğrencileri ziyaret ederek, Selçuklu Belediyesi'nin genç sporculara verdiği destek ve spor alanındaki başarılarıyla ilgili bilgi verdi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü'nün kış dönemi eğitimleri kapsamında faaliyet gösteren Kış Spor Okulları'nda eğitim alan öğrencileri ziyaret etti. Başkan Pekyatırmacı, ziyaret sırasında öğrencilerle sohbet ederken, aileleriyle de bir araya geldi.

Başkan Pekyatırmacı, yaptığı açıklamada, "Toplamda 14 branşta 6 bin 341 öğrencimiz şu anda Selçuklu Belediyesi Spor Kulübümüzün spor okullarında eğitimlerine devam ediyor. Selçuklu Belediyesi olarak spora büyük bir önem veriyoruz. Spor Kulübümüz, Türkiye'nin en büyük amatör spor kulüplerinden biri" dedi.

Kış Spor Okulları'nda toplam 130 antrenörün görev yaptığını belirten Başkan Pekyatırmacı, "Hedefimiz daha çok çocuğumuzun spor yapabilmesi. Selçuklu Belediyesi Spor Kulübümüzün şu anda 200'ün üzerinde milli sporcusu var. 14 branşta farklı turnuvalarda hem yurt içinde hem yurt dışında önemli başarılar elde ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kış Spor Okulları'nın yaz ve kış olmak üzere iki sezondan oluştuğunu ifade eden Başkan Pekyatırmacı, kış dönemi eğitimlerinin 7 Ekim 2023 tarihinde başladığını ve 31 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edeceğini belirtti. 21 tesiste ve 30 spor salonunda gerçekleştirilen eğitimlere 5-15 yaş arasında 6 bin 341 öğrencinin katıldığını sözlerine ekledi.

Spor Okulları'nda verilen branşlar arasında yüzme, basketbol, futbol, tekvando, cimnastik, tenis, voleybol, wushu, karate, kick boks, satranç, okçuluk, güreş ve masa tenisi bulunuyor. Başkan Pekyatırmacı, ayrıca ailelerin büyük destekleriyle lisanslı ve milli sporcu sayısının arttığını ve Selçuklu'nun başarıyla temsil edildiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.