Selçuklu Belediye Stadyumu; Konya Futboluna Büyük Hizmet

Selçuklu Belediye Stadyumu; Konya Futboluna Büyük Hizmet

Selçuklu Belediyespor Futbol Okulları tesisini en büyüğü olan Selçuklu Belediye Stadyumu, Türkiye ve Konya sporuna altyapı futbolcusu yetiştirerek kalitesini ortaya koyuyor.

Selçuklu Belediyespor Kulübü, sporda yaptığı büyük adımlarla birlikte başarılarını katlayarak devam ettiriyor.  Selçuklu Belediyespor Futbol Okulları tesisini en büyüğü olan Selçuklu Belediye Stadyumu, Türkiye ve Konya sporuna altyapı futbolcusu yetiştirerek kalitesini ortaya koyuyor.

 

selcuklu-belediyes-stadi--(14).jpgselcuklu-belediyes-stadi--(15).jpg

 

SELÇUKLU’NUN EN BÜYÜK STADYUMU

Konya’nın en düzenli çim zeminlerine sahip olan Selçuklu Belediye Stadyumu hem altyapıdan futbolcu yetiştiriyor hem de Konya’daki pek çok futbol maçına ev sahipliği yapıyor.  Konya Amatör Küme maçlarının yanı sıra Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Ampute Futbol Süper Lig’de mücadele eden Konya Engelliler Gücü ve yine  Ampute Futbol 1. Lig’de mücadele eden  Konya Bedensel Engelliler takımı maçlarını burada oynuyor.

selcuklu-belediyes-stadi--(7).jpg

2 SAHA BULUNUYOR

Şeyh Şamil Mahallesi’ndeki Selçuklu Belediye Stadyumu, aynı zamanda Selçuklu Belediyesi spor okullarının futbol branşında en büyük stadı ve eğitim merkezi durumunda yer alıyor.

selcuklu-belediyes-stadi--(16).jpg

Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan stadyumun ölçüleri uluslararası standartlarda bulunuyor. 5 bin kişilik tek taraflı izleyici tribünü de bulunan stadyumda 1 çim saha ve bir suni çim saha yer alıyor. Uluslararası düzeydeki tesiste soyunma odaları, futbolcu bekleme odaları, yönetim birimi, duş ve lavabolar da bulunuyor. Çim saha çevresinde aynı zamanda 8 kulvarlı koşu pisti de yer alıyor. Stadyumun ön kısmında yer alan suni çim saha ise dört tarafı tel örgülerle korunuyor. Stadyumun ve suni çim saha arasındaki alanda ise 2 bin araçlık otopark bulunuyor.

FUTBOLUN GELECEĞİ BURADAN ÇIKIYOR 

Futbolda altyapıya ağırlık veren Selçuklu Belediyespor Kulübü Futbol Okulu, Türkiye futboluna sporcu kazandırıyor.  Selçuklu Belediyespor aynı zamanda A takımı ile mücadele ettiği Amatör Ligde futbolcularına tecrübe kazandırıyor. Futbol branşında A takımı, U-11, U-13, U-14, U-15, U-16, U-17, U-19 olmak üzere toplam  8 farklı kategoride faaliyet gösteriyor.

Altyapıdan yetişen genç oyuncu kadrosu ile ligde mücadele eden Selçuklu Belediyespor futbol takımı başarılı olan sporcuları ülke sporuna kazandırıyor. Selçuklu Belediyesispor futbol takımlarının tüm antrenmanları Selçuklu Belediyesi Stadında yapılıyor.

selcuklu-belediyes-stadi--(4).jpg

FUTBOLUN OKULLARININ ANA KARARGAHI

Selçuklu Belediyespor’a büyük hizmetleri bulunun Selçuklu Beledise Stadyumu, aynı zamanda Selçuklu Belediyesi Spor okullarının da en gözde eğitim tesisleri arasında yer alıyor.

selcuklu-belediyes-stadi--(5).jpg

Spor okulları Futbol branşında eğitim alan öğrencilerin büyük bir kısmı burada çalıştırılırken; Dumlupınar Stadı, Şehit Muharrem Samur Stadı,Sancak Suni Çim Saha,Dolapoğlu Lisesi Suni Çim Saha,Erenköy Zeki Altındağ İlkokulu Suni Çim Saha ve Piri Reis Suni Çim Saha olmak üzere 7 tesiste de öğrencileri eğitim veriliyor. Bunun yanı sıra mahalle olup belediyelere bağlanan Tepekent, Sızma, Başarakavak, Aşağı ve Yukarı Pınarbaşı, mahallelerimizde kayıtlar yapılmaya başlandı ve antrenmanlar başladı. Futbola karşı öğrencilerden yoğun bir talep var ve bu talepler her geçen gün artarak devam ediyor.

İKİ YILDA 138 FUTBOLCU YETİŞTİ

Selçuklu Belediyesi Spor okulları futbol branşında son iki sene içinde büyük gelişmeler meydana geldi.  2015- 2016 yılında yetişen lisanslı öğrenci sayısı 73, 2016 – 2017 yılında yetişen lisanslı öğrenci sayısı da 65 oldu.  Toplamda yetişen lisanslı futbolcu sayısı ise 138 olarak kayıtlara geçti. Lisanslı futbolcular yaş gruplarına göre U-11, U12, U-13 ve U-14’e kademeli olarak dağıtımı yapılıyor. Bu sporcu çocuklar içinde Konyaspor ve Anadolu Selçukluspor’a giden bir çok öğrenci bulunuyor. Konyaspor’a geçen yıl 2005 doğumlu 6 futbolcu altyapıya yerleştirildi.  Bunlar geleceğin futbolcuları ve Selçuklu Belediyesi Spor okullarından çıkan öğrenciler olarak, Selçuklu Belediyesi’nin spora verdiği önemi ortaya koydu.

selcuklu-belediyes-stadi--(6).jpg

YAŞ GRUPLARINA GÖRE EĞİTİM VERİLİYOR

Selçuklu Belediyesi Spor Okulları Futbol sorumlusu Naim Dişçi, futbolda hizmet verilen yerleri anlattı. Dişli, Bin 500’ün üzerinde futbol okuluna kayıt yaptıran öğrenci olduğunu belirtti. Her yaş grubunun ayrı ayrı eğitim gördüğünü söyleyen Dişli, “Öğrencileri eğitirken hangi hocanın hangi gruba daha uygun olacağını önceden kararlaştırıyoruz ve buna göre öğrencilerin hocalarını belirliyoruz. 2010 doğumlu çocukların eğitimlerinde daha çok okulu sevdirmeye yönelik olarak program belirliyoruz. Burudaki her eğitim sistematik şekilde ilerliyor. Bizim amacımız çocuklara iyi bir futbolun yanı sıra birlik beraberliği kazandırmak, milli bilinci öğretmek, güzel ahlak kazandırmak gayemiz var. Çocukları eğiten antrenörlerimiz de bu konularda iyi bir eğitim aldılar” şeklinde konuştu

TAM EKİPMANLARLA EĞİTİMLERE DEVAM

Malzeme ve ekipman konusunda da yeterli kaliteye ulaşan Selçuklu Belediye Stadyumu’nda  futbol eğitim adına ihtiyaç duyulan malzemelerin tümü bulunuyor. Malzemelerin he zaman en kalitelisi kullanılırken, öğrenciler malzemelerden en iyi şekilde yararlanıyor.

selcuklu-belediyes-stadi--(8).jpg

21 ANTRENÖRLE EĞİTİM

Selçuklu Belediye Stadyumu ve diğer tesislerle birlikte 21 antrenör öğrencilere eğitim veriyor. Çevre mahallelerle birlikte antrenör sayısı 30’ü buluyor. Antrenmanlar tek tip olarak yapılıyor ve tüm seanslar aynı anda başlıyor, aynı anda bitiyor. Sabah grubu öğrencileri servislerle evlerine gidip gelirken akşamki gruplarda ise mahalleye yakın olanlar eğitim alıyor. Her servisin başında bir antrenör bulunuyor ve öğrencilerin isimlerini okuyarak tek tek binmelerini sağlıyor. Servet R. Çolak-Memleket 

selcuklu-belediyes-stadi--(9).jpg

selcuklu-belediyes-stadi--(10).jpg

selcuklu-belediyes-stadi--(11).jpg

selcuklu-belediyes-stadi--(13).jpg

selcuklu-belediyes-stadi--(3).jpg

selcuklu-belediyes-stadi--(2).jpg

selcuklu-belediyes-stadi--(12).jpg

Etiketler :