Selçuk Yöntemi tostçuya acımadı

Selçuk Yöntemi tostçuya acımadı

Ünlü oyuncu Selçuk Yöntem, fotoğrafını kullanan tostçuya açtığı davayı kazandı. Davaya gerekçe ise menüde izinsiz kullanımdı.

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, sanatçı Selçuk Yöntem'in, tost yerken çekilen bir fotoğrafını menüsünde izinsiz kullanan kafeden kazandığı 100 bin lira maddi ve 50 bin lira manevi tazminatı onadı.

İstanbul'da bir kafe Selçuk Yöntem'in tost yerken çekilen fotoğrafını menüsünde izinsiz kullandı. Bunun ardından fotoğrafın bir dergide de kullanıldığını fark eden Selçuk Yöntem kafe sahibi hakkında tazminat davası açtı.

Ünlü oyuncunun avukatı yaptığı açıklamada "Müvekkilinin Türkiye'nin en önemli tiyatro ve sinema oyuncularından biri olduğunu, davalıya ait kafede yemek yerken çekilen çok uygunsuz bir fotoğrafının kafenin menü, reklam ve tanıtımlarında, Magazin Gazetecileri Derneği ödül töreni mecmuasında kullandığını, davalının bu yolla davacının kafenin daimi bir müşterisi olduğu algısı yarattığını, sosyal medyada bu fotoğraf nedeniyle davacı ile alay edildiğini, bu nedenle davacının maddi ve manevi zarara uğradığını" cümlelerini kullanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.