
Selçuk Üniversitesi’nden Üniversite-Sanayi İş Birliğine Güçlü Adım
Selçuk Üniversitesi, iş dünyasının beklentilerine yanıt vermek ve akademik bilgi birikimini toplumsal faydaya dönüştürmek amacıyla İş Geliştirme Akademisi’ni hayata geçirdi. Üniversite-sanayi iş birliği yeni bir kurumsal yapıya kavuşuyor.
Selçuk Üniversitesi, Araştırma Dekanlığı öncülüğünde iş dünyasının ihtiyaçlarına cevap verecek önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Kurulan İş Geliştirme Akademisi ile üniversite-sanayi iş birliğinin kurumsallaştırılması, akademik bilginin ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştürülmesi hedefleniyor.
Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu: “Bilim üretmenin ötesine geçiyoruz”
Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeki Bayramoğlu, İş Geliştirme Akademisi’nin ilk toplantısında yaptığı konuşmada, üniversitelerin bulundukları şehirlerle bütünleşmeden başarıya ulaşamayacağını vurguladı.
“Temel hedefimiz, Selçuk Üniversitesi'nin akademik potansiyelini toplumsal faydaya dönüştürmek. Konya ile güçlü bir etkileşim içindeyiz ve ülkemizin kalkınma sürecine öncülük edebilecek bir yapıya sahibiz. Bu toplantılarla Konya’nın sanayi ve özel sektör kapasitesini ulusal düzeyde daha görünür kılmak istiyoruz. Sadece bilim üreten değil, kalkınmanın önünü açan bir üniversite olma vizyonuyla hareket ediyoruz,” ifadelerini kullanan Bayramoğlu, özel sektöre üniversiteyle iş birliği çağrısı yaptı.
Sanayi Temsilcilerinden Tam Destek
Toplantıya katılan Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarlı, akademisyenler ve sanayicilerin bir araya gelmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, “Çok güzel çıktılar elde edildi. Selçuk Üniversitesi öncülüğünde başarılı projeler ortaya konulacak,” dedi.
Ecolarıum Dijital Teknolojileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Karaca ise, üniversite ile piyasa temsilcilerinin, kamu kurumlarının bir araya gelerek somut çözümler geliştirme imkânı bulduğunu söyledi.
Girişimci İş Adamları Vakfı Başkan Yardımcısı İhsan Polat da üniversite-sanayi iş birliğinin herkesin değerini bildiği fakat uygulamakta zorlandığı bir yapı olduğuna dikkat çekerek, “Bu toplantıda uygulamada zorlandığımız alanların nasıl kolaylaştırılabileceği ele alındı. Gerekli fonları oluşturmak için çalışacağız,” dedi.
Hedef: Sürekli ve Yapısal İş Birliği
Selçuk Üniversitesi Tarım ve İklim Değişiklikleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kubilay Kurtuluş Baştaş, toplantının Konya için çok olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını ifade etti.
İş Geliştirme Akademisi kapsamında, belli aralıklarla tematik toplantılar düzenlenerek:
Üniversite-sanayi iş birliğinin sürekli ve yapısal hale getirilmesi,
Akademisyenlerin sahadaki sorunları doğrudan iş dünyasından dinleyerek çözüm üretmesi,
Ortak Ar-Ge ve inovasyon projeleri geliştirilmesi,
Teknoloji transferi ve patent süreçlerinin hızlandırılması hedefleniyor.
Geniş Katılımlı Akademik-Sektörel Buluşma
Akademi katılımcıları; mühendislikten sosyal bilimlere, sağlık bilimlerinden tarıma kadar geniş bir akademik yelpazeyi, ayrıca organize sanayi bölgesi yöneticilerini, KOBİ temsilcilerini, Teknopark ve TTO uzmanlarını kapsıyor.
Selçuk Üniversitesi, İş Geliştirme Akademisi ile sadece eğitimde değil, kalkınmada da liderlik rolünü güçlendirmeye hazırlanıyor.
Kaynak: