
Selçuk Üniversitesi'nden Milli Teknoloji Hamlesine 30 Milyon TL'lik Destek
Selçuk Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunmak için TÜBİTAK destekli 30 milyon TL bütçeli Milli Teknoloji Atölyesi projesini hayata geçiriyor.
Selçuk Üniversitesi, Türkiye’nin teknolojik bağımsızlığını temin edecek Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunmaya devam ediyor. TÜBİTAK’ın 4003-T Milli Teknoloji Atölyeleri Çağrısı kapsamında hazırlanan “Selçuk Üniversitesi Milli Teknoloji Atölyesi” projesi, TÜBİTAK tarafından kabul edilerek 30 milyon TL bütçe ile desteklenmeye hak kazandı.
Beş ana bileşenden oluşan Milli Teknoloji Hamlesi, Türkiye’nin ekonomik ve teknolojik vizyonunu belirliyor. Yüksek Teknoloji ve İnovasyon, Dijital Dönüşüm ve Sanayi Hamlesi, Girişimcilik, Beşeri Sermaye ve Altyapı başlıklarıyla şekillenen bu vizyon, kritik teknoloji ve ürünlerin milli imkanlarla tasarlanmasını, geliştirilmesini ve üretilmesini hedefliyor.
Selçuk Üniversitesi, bu kapsamda kurulan Gençlik Vadisi Koordinatörlüğü ile gençlerin teknoloji projelerini desteklemek ve geleceğe emin adımlarla hazırlanmalarını sağlamak için yatırımlarını sürdürüyor.
Modern Teknoloji Ortamı Öğrencilerle Buluşacak
Milli Teknoloji Atölyesi, TÜBİTAK’ın belirlediği teknik standartlara uygun şekilde donatılacak. Öğrencilerin takım çalışması yapabileceği, projelerini geliştirebileceği modern bir ortam sunacak olan atölye, sadece öğrencilerle sınırlı kalmayarak girişimcilere ve teknoloji meraklılarına da hizmet verecek.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, atölyenin teknoloji ve inovasyon alanında öğrenci katılımını artıracağını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Selçuk Üniversitesi olarak, Türkiye’nin savunma sanayisinden tarıma, uzay bilimlerinden sağlığa, eğitimden teknolojiye tam bağımsız bir ülke olması için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Gençlerimizin yerli ve milli teknolojiye ilgisini artırmak ve fikirlerini projeye dönüştürebilmeleri için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.”
Gençler TEKNOFEST ve Yarışmalarda Başarıya Koşuyor
Rektör Yılmaz, Selçuk Üniversitesi öğrencilerinin TEKNOFEST gibi organizasyonlarda önemli başarılar elde ettiğine de vurgu yaparak, gençlerin desteklenmesi halinde bölgesel ve küresel ölçekte projelere imza atabileceklerini ifade etti.
Selçuk Üniversitesi’nin Milli Teknoloji Atölyesi ile hayata geçireceği bu yeni yatırım, bölgedeki girişimcilere ve teknolojiye ilgi duyan gençlere fırsat kapıları açarken Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon alanındaki gücünü de artıracak.
Kaynak: