Selçuk Üniversitesi'nde 14. Asistan Okulu Başladı

Selçuk Üniversitesi'nde 14. Asistan Okulu Başladı

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanlığı ile Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği tarafından düzenlenen 14. Asistan Okulu, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Rumi Amfisi'nde başladı.

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Rumi Amfisi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnci Kara, katılımcılara seslendi. Kara, "Katılımcıların çok güzel hatıralar, dostluklar, iş birlikleri kurarak buradan ayrılmalarını temenni ediyorum" dedi.

Asistan Eğitiminde Artan İhtiyaçlar

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Asistan Okulları Koordinatörü Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, ülkemizin asistan eğitimindeki ihtiyaçlarının değiştiğine ve arttığına dikkat çekti. Yıldız, "Birçok eğitim kurumu açıldı, kontenjanlar artırıldı. Her eğitim kurumuna asistan alındı. Ne yazık ki asistanlarımız eşit eğitim imkanlarına sahip olamadı. 1956 yılında kurulan Derneğimiz eğitimi önceliyor ve önemsiyor. Bunun en güzel örneklerinden biri de ilk kez 2014'te yapılan Asistan Okulları. Şu anda 275 asistanımız ve 62 eğiticimiz var" şeklinde konuştu.

Selçuk Üniversitesi'nde 14. Asistan Okulu Başladı

Asistan Okulları'nın Amacı

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Ali Fuat Erdem, Asistan Okulları'nın amacını şu sözlerle açıkladı: "Asistan Okulları ile eğitimin ötesinde sizleri hocalarla bir araya getirmeyi, kaynaştırabilmeyi amaçlıyoruz. Bizim en önemli amacımız, asistanlarımıza mümkün olduğu kadar eğitim imkanı sunabilmek."

Bilgi ve Bilgelik Üzerine

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, 16. yüzyıl felsefesinin ana konularından biri olan "Bilgi, güçtür" felsefesini hatırlatarak, "Bilgiye sahip olanların insan hayatını, haritaları, nesli değiştirdiklerini biliyoruz. Bilginin nasıl kullanılacağını bilmeden bilgiye sahip olmak yalnızca zihinsel bir yük haline geliyor. Artık "Bilgelik, büyük güçtür" felsefesine dönmüş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Selçuk Üniversitesi'nde 14. Asistan Okulu Başladı

İnsana Değer Vermenin Önemi

Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Ülkü Aypar, insan ilişkilerinin ve hoşgörünün önemine vurgu yaparak, "İnsana insanca değer verilen, benlik saygısı olan bir ortamda yetişenler etrafına da saygılı olur. İletişimsizlik çok kötü. Doğruyu, doğru yerde, doğru zamanda söylemek gerekir. Hoşgörülü olun. Karşınızdaki kişiyi anlamaya çalışın. Dost gibi gördüğünüz insanların sizi eleştiren davranışlarından rahatsız olmayın. Eleştirilere açık olun. Bunların yapıcı olanları sizi motive etsin" dedi.

  1. Asistan Okulu, eğitimlerin ardından 19 Mayıs'ta sona erecek. Katılımcılar, eğitimler boyunca hem mesleki bilgi ve becerilerini geliştirecek hem de meslektaşlarıyla güçlü bağlar kuracaklar.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.