Selçuk Üniversitesi İŞKUR Kampüs Protokolü imzalandı

Selçuk Üniversitesi İŞKUR Kampüs Protokolü imzalandı

İŞKUR Konya İl Müdürlüğü ve Selçuk Üniversitesi arasında İŞKUR Kampüs Protokolü imzalandı

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) üniversite öğrencilerinin derslerde aldığı kurumsal bilgileri, iş hayatında kullanabilecekleri pratiğe dönüştürmelerini, iletişim becerisi kazanmalarını, öz güvenlerinin gelişmesini, meslekleri her yönüyle tanıyıp doğru hedefler belirleyerek ilgi ve yetkinlikleri doğrultusunda uygun mesleğe yönelmelerini, kişisel gelişimlerini artırmalarını, iş dünyasını tanımalarını sağlamak amacıyla Konya'daki üniversitelerde “İŞKUR Kampüs” kapsamında ofis açmaya devam ediyor.

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, “İŞKUR olarak öğrencilerin; işgücü piyasası, Kurum faaliyetleri, iş arama becerileri, işverenle mülakat/görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirilmesini, işsizlerin mesleki deneyimlerinin artırılmasına, teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yardımcı olan İşbaşı Eğitim Programı gibi aktif işgücü hizmetlerinden yararlanabilmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktayız.

Bilindiği gibi ülkelerin en önemli sermayesi, beşeri sermayedir. Genç, eğitimli, yetenekli, nitelikli, iyi yetişmiş insan gücüne sahip olup olmaması, ülkenin kalkınması, büyümesi ve gelişmesinin en önemli belirleyicilerinden biridir.

İŞKUR, üstlendiği sorumluluğun bilinciyle, ülkemiz ve dünyamızın geleceği addedilen gençlere yasaların kendisine yüklediği görev ve tanıdığı faaliyet alanı içinde gerekli desteği vermek için çalışmalarını sürdürmektedir.

Ancak tüm dünyadaki tecrübeler göstermektedir ki; işsizlik gibi çok yönlü bir sorunun etkilerinden gençleri korumak, onların gelecek kaygısı taşımadan, üreterek, kendi hayatlarını inşa etmelerini sağlamak, kamu ve özel kesim ile sosyal tarafları da içine alan topyekûn bir sorumluluk ve mücadeleyi gerektirmektedir.

Bu itibarla, kurumsal işbirliğin güzel bir örneğini sergilediğimiz bu protokol ile Selçuk Üniversitesinde İŞKUR Kampüs’ün kurulması için gerekli desteği veren Sayın Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’a ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.