Şelaleler kenti: Rize

Şelaleler kenti: Rize

Rize, yeşilin her tonunu barından yaylaları ve 100'e yakın şelalesiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor- İl Kültür ve Turizm Müdürü Hocaoğlu:"İlimizi bir 'şelaleler kenti' olarak da adlandırabiliriz"

RİZE (AA) - FİKRET DELAL - Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yeşilin her tonunu barından yaylaları ve yaklaşık 100 şelalesiyle önemli bir turizm değeri oluşturan Rize, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Koçkabanı, Gelintülü ve birçok küçük düşümlü şelalenin yanı sıra Palovit Şelalesi, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği mekanlar arasında yer alıyor.

Çamlıhemşin Vadisi'nde en çok dikkat çeken güzelliklerinden biri de Palovit Şelalesi. Baharın gelmesiyle birlikte şelalede görülmeye değer görüntüler oluşuyor. Doğa severlerin yanı sıra fotoğraf tutkunlarının da yoğun akınına uğrayan Palovit Şelalesi'nden saçılan su zerreleri, güneşli havalarda gökkuşağı oluşturuyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sayıda şelalenin bulunduğu Rize'nin "şelaleler kenti" olarak da adından söz ettirdiğini belirtti.

Rize'nin yağmurun berekete dönüştüğü bir coğrafya olduğunu ifade eden Hocaoğlu, "Suyun ve yağmurun merkezi Rize. Buna bağlı olarak da su en kıymetli değerimiz. İlimiz aynı zamanda vadiler ve dereler şehri. Onlarca su Kaçkar Dağı ve diğer dağlarından gelerek sular deniz ile buluşuyor. İlimizi bir şelaleler kenti olarak adlandırabiliriz." dedi.

- "Şelaleler çok önemli turizm değerlerimizden birisi"

Hocaoğlu, Rize'de çok sayıda şelalelerin bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"İlimizde yaklaşık 100 şelale bulunmaktadır. Şelaleler çok önemli turizm değerlerimizden birisi. İlimize gelen ziyaretçilerin tamamı özellikle belli başlı şelaleleri ziyaret ederek ilimizden ayrılıyorlar. Bunlardan bir tanesi Ayder Yaylası bölgesinde bulunan Bulut Şelalesi. Türkiye'nin en uzun şelaleleri arasında yer alıyor. Yaklaşık 200 metreden kademeli olarak akan ve dereyle buluşan bir şelalemiz. İlimize gelen ziyaretçilerin en çok uğradıkları şelalelerden. Yine aynı bölgede Gelintülün ve Koçkabanı Şalalesi bulunmaktadır."

Zilkale bölgesinde bulunan Palovit Şelalesi'nin de görülmesi gereken şelaleler arasında olduğunu kaydeden Hocaoğlu, "Suyun en yoğun olduğu bir şelale. Son yıllarda gelen ziyaretçilerimizin çok ilgisini çekmektedir. Çayeli ilçemizde bulunan Ağaran Şelalemiz oldukça yüksek olan şelalelerden. Aynı zamanda ilimize en yakın bir şelalemiz. İkizdere ilçesinde Cimil Şelalemiz bulunmaktadır. Her ilçemizde şelalemiz var. Suyun ana vatanı olan ilimizde, şelaleler önemli bir turizm değeri." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :