Sela okuyan imamın darbedilmesine tepkiler

Sela okuyan imamın darbedilmesine tepkiler

Bazı STK'lar, Tekirdağ'da 15 Temmuz gecesi sela okuyan imamın darbedilmesini kınadı

KIRKLARELİ / TEKİRDAĞ (AA) - Sivil toplum kuruluşları (STK), Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde 15 Temmuz gecesi sela okuyan imamın darp edilmesine tepki gösterdi.

Tekirdağ İmam Hatipliler Derneği Başkanı Hüseyin Ertaş, AA muhabirine, 15 Temmuz gecesi sela okuduğu için darbedilen imam Faruk Açıkgöz'ün yanında olduklarını söyledi.

Dernek olarak bu işin takipçisi olacaklarını dile getiren Ertaş, "Maalesef bizim onlara ulaşamayışımız sebebiyle, onlara davamızı anlatamadığımız için şuursuzluğun bir neticesi olarak imamımıza saldırmış ve maalesef bu üzüntü verici hadise gerçekleşmiş. Burada biz kendimizi sorumlu hissediyoruz. Neden? Çünkü kendimizi onlara anlatamamışız. Ancak ortada gerçekleşmiş bir hadise var. Bu hadiseyi şiddetle lanetliyor ve kınıyoruz. Bu işin takipçisi olacağız. Bunu yapanlara caydırıcı bir ceza verilmeli ki kimse bir daha böyle bir şeye yeltenmesin." diye konuştu.

- "Şiddetle kınıyorum"

Diyanet-Sen Kırklareli Temsilcisi Mustafa Küçükmotor ise sela okuyan imamın darbedilmesini şiddetle kınadığını söyledi.

Bu tür olayları doğru bulmadıklarını belirten Küçükmotor, Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde devletin birliği ve beraberliği için sela okuyan imamın şiddete uğramasının, devlete karşı yapılan bir saldırı olduğunu öne sürdü.

Türk milletinin daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini aktaran Küçükmotor, Adalet Bakanlığı'nın da bu tür saldırıları gerçekleştiren kişilere yönelik caydırıcı cezalar vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

- Adli kontrolle serbest kaldı

İddiaya göre Esenler Mahallesi’ndeki Esenler Cami İmamı Faruk Açıkgöz, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatı gereği 15 Temmuz gecesi 00.13'te şehitler için sela okumuş, sela okunduktan sonra camiye giren İ.Ö. ile Açıkgöz arasında tartışma çıkmıştı.

İ.Ö tartışmanın ardından Açıkgöz'ü darbetmiş, Açıkgöz'ün, durumu jandarma ekiplerine bildirmesi üzerine gözaltına alınan İ.Ö. jandarmada ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilmişti. Şüpheli, dün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :