Sel bölgesinde son durum! Bakan Koca: Hasta ve engelliler güvenli hastanelere naklediliyor

Sel bölgesinde son durum! Bakan Koca: Hasta ve engelliler güvenli hastanelere naklediliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle engelli bakım evinde yatan 16 vatandaş ile Kastamonu Bozkurt'ta 85 yaşındaki bir evde bakım hastasının güvenli alana nakledildiğini duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle bölgedeki hastalarla ilgili alınan önlemleri açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde meydana gelen sel felaketi olayında yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir amacıyla, engelli bakım evinde yatmakta olan 16 engelli vatandaşımız Gökçebey İlçe Devlet Hastanesine yerleştirilmiştir.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesindeki kuvvetli yağışta Ezine Çayı’nın yükselmesi sonucu evinde mahsur kalan 85 yaşındaki evde bakım hastası 112 Acil Sağlık Hizmetleri ekibiyle UMKE timleri tarafından güvenli ve bakımının yapılabileceği bir yere nakledildi.

Kastamonu Bozkurt ilçe halkına rutin sağlık hizmeti, ilçe devlet hastanesi yerine bir süre için Abana Devlet Hastanesinde verilecek. Yatan 2 hastadan biri taburcu oldu. Diğeri sel baskını riski sebebiyle Abana Devlet Hastanemize nakledildi.

İL İL BATI KARADENİZ'DE GÖREVLENDİRİLEN SAĞLIK EKİPLERİ

Bakan Koca, Sağlık Bakanlığı tarafından Batı Karadeniz’deki yoğun yağış nedeniyle oluşan, oluşabilecek sel afetlerinin yol açması muhtemel sorunlara karşı bölgede toplam 239 adet ambulans ile 1.573 personel, 15 UMKE timi ile 356 personel olmak üzere toplam 254 araç ve 1.929 sağlık personeli görevlendirmesi yapıldığını açıkladı.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'NIN PAYLAŞIMI ŞÖYLE:

DÜZCE’DEYİZ. Yağışa bağlı muhtemel sel afetlerinden kaynaklanabilecek acil sağlık hizmeti ihtiyacı ve tedbir için 41 ambulans ve 1 UMKE timi, toplam 253 sağlık personeliyle Düzce’deyiz.

KASTAMONU’DAYIZ. Yağışa bağlı muhtemel sel afetlerinden kaynaklanabilecek acil sağlık hizmeti ihtiyacı ve tedbir için 51 ambulans ve 6 UMKE timi, toplam 810 sağlık personeliyle Kastamonu’dayız.

KARABÜK’TEYİZ. Yağışa bağlı muhtemel sel afetlerinden kaynaklanabilecek acil sağlık hizmeti ihtiyacı ve tedbir için 40 ambulans ve 2 UMKE timi, toplam 363 sağlık personeliyle Karabük’teyiz.

SİNOP’TAYIZ. Yağışa bağlı muhtemel sel afetlerinden kaynaklanabilecek acil sağlık hizmeti ihtiyacı ve tedbir için 47 ambulans ve 2 UMKE timi, toplam 188 sağlık personeliyle Sinop’tayız.

ZONGULDAK’TAYIZ. Yağışa bağlı muhtemel sel afetlerinden kaynaklanabilecek acil sağlık hizmeti ihtiyacı ve tedbir için 28 ambulans ve 2 UMKE timi, toplam 99 sağlık personeliyle Zonguldak’tayız.

BARTIN’DAYIZ. Yağışa bağlı muhtemel sel afetlerinden kaynaklanabilecek acil sağlık hizmeti ihtiyacı ve tedbir için 32 adet ambulans ve 2 UMKE timi, toplam 216 sağlık personeliyle Bartın’dayız.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.