Şeker fabrikasından gelen koku vatandaşı isyan ettirdi

Şeker fabrikasından gelen koku vatandaşı isyan ettirdi

Eskişehir'de faaliyet gösteren Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası'ndan yayılan ve yalıtımlı camlardan dahi sızan koku için vatandaşlar önlem...

Eskişehir'de faaliyet gösteren Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası'ndan yayılan ve yalıtımlı camlardan dahi sızan koku, çevrede yaşayan vatandaşların sabrını taşırmış durumda. Fabrikanın üretiminin artmasıyla birlikte kokunun şiddeti de artıyor. Şeker Mahallesi'nde bulunan fabrika, özellikle akşam saatlerinde etrafa yaydığı rahatsız edici koku nedeniyle çevrede yaşayan vatandaşların tepkisini çekiyor.

Şeker fabrikasından gelen koku vatandaşı isyan ettirdi

5 Aralık 1933'te açılan fabrikanın yaydığı kokuya bazı vatandaşlar alışmış olsa da, bazıları yalıtımlı camların bile kokuyu engelleyemediğini belirtiyor. Günümüzde günde ortalama bin 200 ton, yılda ise ortalama 150 bin ton şeker ürettiği belirtilen fabrikanın, şehir merkezi dışına taşınması gerektiği talebi ise halk arasında giderek daha fazla destek buluyor.

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şeker fabrikasının kokusunun yıllardır gündemde olduğunu ve çözüm bulunamadığını belirtti. Bakal, fabrikanın Alpu ilçesine taşınması gerektiğini savunarak, bu konuda daha önce yapılan görüşmeleri hatırlattı. Ancak, şimdiye kadar sorunun çözülemediğini vurguladı.

Şeker fabrikasından gelen koku vatandaşı isyan ettirdi

Fabrikaya yaklaşık 30 senedir aynı uzaklıkta ikamet eden Ali Himmet Baykul, kokunun evlerine kadar girdiğini ve bu durumdan şikayetçi olduklarını dile getirdi. Yalıtımlı camlardan dahi kokunun içeriye sızdığını belirten Baykul, yetkililerin bir çözüm bulmasını talep etti.

Şeker fabrikasının kokusundan rahatsız olan diğer bir vatandaş, Hümeyra Taşkıran ise şehir dışına taşınabileceğini düşündüğünü ifade etti. Kokunun özellikle akşam saatlerinde rahatsızlık verdiğini belirten Taşkıran, çözüm bulunmasını ve kokunun önlenmesini istediklerini söyledi.

Şeker fabrikasından gelen koku vatandaşı isyan ettirdi

Mehmet Emin Kaptan ise kokuyu lağım kokusuna benzettiğini dile getirerek, özellikle sisli havalarda sorunun daha da arttığını ifade etti.

Eskişehir'deki şeker fabrikası kokusu, çevre sakinlerinin uzun süredir yaşadığı ve artık çözüm beklediği bir sorun olarak gündemdeki yerini koruyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.