Şehrin Lezzet Simgesi; Gazyağcı

Şehrin Lezzet Simgesi; Gazyağcı

Kurulduğu 1891 yılında Aziziye Cami civarında hizmete başlayan Gazyağcı Furun Kebabı, 128 yıldır kuşaktan kuşağa aktarılarak bugün aynı lezzet ve kalitede Konyalılara hizmet vermeye devam ediyor

Takvimler 1891’i gösterdiğinde Aziziye Camii muhitinde küçük bir dükkânda Gazyağcı’nın lezzet serüveni başlıyor. Ustaların ustası Mehmet Gazyağcı’yı yetiştiren baba Ali Gazyağcı, böylelikle kuşaktan kuşağa aktarılacak olan ustalığın fitilini ateşliyor. Günler geçtikçe Gazyağcı adı şehrin sınırlarını aşıyor, ünü dillerde dolaşıyor. O zamanlar paşalardan vezirlere, valilerden milletvekillerine kadar her kalemden insanı ağırlayan Gazyağcı, bugün de protokol yemeklerinin vazgeçilmez markası haline geliyor. 

_mg_2142.jpg

 

İŞİN SIRRI USTALIKTA!

Dile kolay bu ustalık hikayesi tam 128 yıllık… Gazyağcı’nın tercih edilmesi, şehrin lezzet simgesi haline gelmesindeki en büyük etken de 5 kuşaktır süre gelen bu ustalık. Geleneksel tadın lezzetini korumak öyle kolay olmuyor. Kısaca anlatacak olursak süreç şöyle gerçekleşiyor; düzenli olarak belirli bir tedarikçiden temin edilen kuzunun kol, gerdan ve kaburga etleri, sabah saat 06.00’da ateşlenen furunda, yaklaşık 6 saatlik pişim süresinin sonunda Furun Kebabı olarak servise hazır hale geliyor. Furun, pişim sürecindeki ısı, furunda kullanılan odun, bakır kazan, etlerin furun içinde çevirme aralıkları da lezzetin yani ustalığın göstergesidir.

_mg_2196.jpg

HAFTANIN HER GÜNÜ KAHVALTININ ADRESİ; GAZYAĞCI!

Hafta sonu kahvaltılarıyla adından sıkça söz ettiren Gazyağcı, yoğun istek üzerine kahvaltı servisini haftanın her gününe taşıdı.  Birçok farklı gruba kahvaltı hizmeti sunan Gazyağcı'nın kahvaltısı masaya sığmıyor! Hatay’dan özel olarak getirtilen kahvaltılıkları ve özel tatlarıyla hafta içi de yoğun ilgi görüyor. Reçelleri, peynirleri ve hiçbir yerde bulamayacağınız Kebaplı Omleti ile Meram’ın tertemiz havasından güne başlamak isteyenlerin tercih edilen mekânı haline geldi.  Sabah saat 08.30’dan 12.00’a kadar süren kahvaltı hem mesaisine keyifli bir kahvaltıyla başlamak isteyen misafirlerine hem uzun soluklu kahvaltı muhabbetlerinin müdavimi olan misafirlerine olanak tanıyor.  Kahvaltı servisinin yoğun geçmesinin bir diğer sebebi ise restoranın çocuk oyun alanlarına, mescite ve özel otoparka sahip olması oluyor.

_mg_2216.jpg

DOĞUM GÜNLERİ DE GAZYAĞCI’DA!

Kusursuz ve ayrıcalıklı hizmet, ailelerin de Gazyağcı tercihi etkileyen önemli faktörlerden. Özelliklede aile toplantılarında aileden biri olma samimiyetiyle işlerini severek Gazyağcı ekibi... Mekân süslemesi, servisi, sunumu özeniyle, hayal ettiğiniz organizasyonu Gazyağcı, siz zahmet etmeden size ve misafirlerinize keyifli bir organizasyon deneyimi yaşatıyor. Kusursuz bir doğum günü planlayan ailelerin ilk durağı bu faktörlerden dolayı Gazyağcı oluyor. Benzersiz bir akşam yemeğiyle birbirlerine sürpriz yapmak isteyen çiftlerin tercihi yine Gazyağcı oluyor. Ferah bir mekânda, kendine has bir ortam oluşturmak isteyen misafirlere imkan sağlayan Gazyağcı özel gün yemeklerinizin de konforlu mekanı olmaktan geri durmuyor. 

_mg_2184.jpg

KARŞINIZDA GAZYAĞCI TEPSİ!

Yalnızca protokol yemeklerinde ve özel davetlerde gördüğünüz, tattığınız ve beğendiğiniz Gazyağcı Tepsi, artık menüde yer alıyor. Lezzet Furunu’nda pişen kuzu kol, yine özel olarak pişirilmiş firik pilavı üzerinde tepside servis ediliyor. Bu çok özel lezzeti yalnızca özel günlerde değil artık her zaman tadabilirsiniz. 

_mg_8590.jpg

 YENİ LEZZET; GAZYAĞCI PİDE! 

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Gazyağcı, yoğun ilgi ve istek üzeri yeni bir lezzetle karşınızda. Konya ile özdeşleşmiş eski usul etliekmek artık yeni tadıyla Gazyağcı Pide! Şehir dışından gelen misafirler için menüye eklenen yeni lezzet yoğun ilgi görüyor. İçinin hazırlanmasından hamuruna, pişiminden sunumuna özel tat, Gazyağcı’da sizleri bekliyor. 

TATLILARIN LEZZETİ DE USTALIĞA DAHİL!

Konya usulü Höşmerim ve Balkabağı Tatlısı’nı da menüsünde barındıran Gazyağcı; yöresel lezzetler konusunda yaşattığı enfes deneyimi, yemek sonrasında da tatlılarıyla sürdürüyor. Kalabalık gruplar için hazırlanan “Karışık Tatlı Tabağı” Gazyağcı’da yoğun talep görüyor.

GAZYAĞCI SOSYAL MEDYADA!

Gazyağcı, sosyal medyadan yaptığı kampanyalarla da yoğun ilgi görüyor. Halk arasında “Üç tekerli” olarak bilinen aracı bahçesinde dekor olarak kullanan Gazyağcı, “Sergen” adını verdikleri bu araçla “Çekinmeyin Check-in’in” kampanyası başlatıldı. Sergen ile check-in yapan misafirler arasından çekilişle seçilen talihlilere kahvaltı hediye edildi. Kampanya yoğun ilgi gördü.