Şehitlikte hüzünlü bayram

Şehitlikte hüzünlü bayram

Sivas ve Yozgat'ta şehitlikler, Kurban Bayramı arifesinde şehit mezarlarını ziyaret eden vatandaşlarla doldu- Şehit babası Çetin: - "Allah kimseye böyle evlat acısı vermesin. Mertebesi büyük ve Allah sabrını veriyor, yoksa dayanılacak bir acı değil. Ne ya

SİVAS/YOZGAT (AA) - Sivas ve Yozgat'ta, vatandaşlar Kurban Bayramı öncesi şehit mezarlarını ziyaret ederek dua okudu.

Sivas'ta Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki Garnizon ve Polis Şehitliği'ne sabah erken saatlerden itibaren ziyarette bulunanlar, mezarların başında Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Bazı aileler gözyaşları arasında mezarları temizleyerek su döktü. Şehitler Müzesini de ziyaret eden vatandaşlar, duygu dolu anlar yaşadı.

Şehit Uzman Jandarma Çavuş Erdal Çetin'in babası Hasan Çetin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2-3 günde bir oğlunun kabrini ziyaret ettiğini söyledi.

"Vatan sağ olsun." diyen Çetin, vatan için sürekli şehitler verildiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oğlumsuz geçen üçüncü bayramımız. Bu kelimelerle anlatılacak bir şey değil. Allah kimseye böyle evlat acısı vermesin. Mertebesi büyük ve Allah sabrını veriyor, yoksa dayanılacak bir acı değil. Ne yapalım Allah'ın emri böyleymiş. İki tane yetimi kaldı. Allah kimseye böyle acılar vermesin."

Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal ve diğer protokol üyeleri de şehitlik ziyaretinde bulundu.

Vali Gül ve beraberindekiler, dua ederek şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

- Yozgat

Yozgat'ta da Kurban Bayramı arifesinde Vali Kemal Yurtnaç, şehit aileleri ve vatandaşlar, şehitliği ziyaret etti.

Yozgat Şehitliği'ni eşi Dilek Yurtnaç ile ziyaret eden Vali Yurnaç, şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Vali Yurtnaç, bütün şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

Arife günlerinde kabir ziyaretinin gelenek olduğunu belirten Yurtnaç, şunları kaydetti:

"Burada bulunduğum günden itibaren her arife günü şehitlerimizi ziyaret edip dua ediyoruz. Ölüm bir gerçek ve haktır. Ondan kaçış yoktur. Ne şekilde gittiğimiz önemli, şehitlerimiz onurlu gitti. Ailesine bir paye bıraktı. Bizler de onların bıraktıkları ailelerinin, çocuklarının yanında olacağız. Acı paylaştıkça azalır, bizler de sizlerin acılarını paylaşmak için bir araya geldik. Bütün şehit ailelerimize ve halkımıza hayırlı bayramlar diliyorum."

Şehitliği ziyaret eden vatandaşlardan Muhammet Enes Anşin de "Biz şu anda ve rahat yaşıyorsak şehitlerimize borçluyuz. Elimizden bir şey gelmiyor, onlara vefa borcumuzu ödemek için dua ediyoruz." dedi.

Şehitlik ziyaretine katılan İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu da şehit mezarlarına karanfil bırakıp dua etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :