Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz

Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Güneri'nin cenazesi memleketi Aydın'da toprağa verildi- Anne Güneri:- "İki askerim vardı, şimdi bir askerim kaldı. Hadi annecim çık gel bunun şaka olduğunu söyle. 'Anne sana şaka yaptım' de bana"

AYDIN (AA) - Şırnak-Van karayolunda güvenliği sağlayan askerlere PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Güneri'nin cenazesi, memleketi Aydın'da toprağa verildi.

Şehidin Çine ilçesi Mutaflar Mahallesi'ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından cenaze, Hükümet Meydanı'na getirildi.

Gözyaşlarına hakim olayamayan şehidin babası Ramazan Güneri (48) ile annesi Saliha Güneri (42) ayakta durmakta güçlük çekti.

Anne Güneri, "Çok hayalleri vardı. Daha 2 gün önce yolcu etmiştim. Bir oğlum Batman'da askerdi bir de bu oğlum Şırnak'ta görevliydi. İki askerim vardı, şimdi bir askerim kaldı. Hadi annecim çık gel bunun şaka olduğunu söyle. 'Anne sana şaka yaptım' de bana" dedi.

Şehidin Batman'da vatani görevini yapan kardeşi Tayfun Güneri de cenaze namazına 2 saat kala ilçeye gelerek anne ve babasına sarılıp, "Dik durun. Şerefsizleri sevindirmeyin." dedi.

İkindi namazına müteakip İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından Hükümet Meydanı'nda kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Mutaflar Mahalle Mezarlığına defnedildi.

Cenaze namazına Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İl Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Şen, askeri erkan, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şırnak-Van karayolunda güvenliği sağlayan askerlere PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 asker şehit olmuş, 2 asker de yaralanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :