Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz

Ankara'daki terör saldırısında şehit düşen Deniz Başçavuş Ördek ile Diyarbakır'daki terör saldırısında şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Çelik, İzmir'de son yolculuklarına uğurlandı

İZMİR (AA) - Ankara'daki terör saldırısında şehit düşen Deniz Başçavuş Eren Ördek ile Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik, İzmir'de toprağa verildi.

Şehitler Ördek ve Çelik'in Türk bayrağına sarılı naaşları, Çiğli 2. Ana Jet Üssü'ndeki askeri törenin ardından Karşıyaka'daki Beşikçioğlu Camisi'ne getirildi.

Cenazelerin alana getirilmesiyle camide bekleyen şehit yakınları büyük üzüntü yaşadı. Tabutların başından uzun süren ayrılmayan şehit yakınları, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü.

Şehit Jandarma Astsubay Çelik'in yakınları, şehitlerinin naaşına ve tabutun başında bekleyen askerlere sarılarak, şehidin 12 yaşındaki oğlu Mustafa Çelik'e "Mustafam, babanın bayrağını sen devralacaksın, bu bayrak sürekli dalgalanacak" diyerek ağladı. Bu sırada naaşın başında bekleyen askerlerin de gözyaşı döktüğü görüldü.

Şehit Deniz Başçavuş Ördek'in eşi Gülden Ördek, törene katıldığı kızları Ceren ve Yaren ile uzun süre tabutun başından ayrılmadı. Şehidin 3 yaşındaki kızı Ceren, babasının naaşına el salladı.

Şehit Ördek ve şehit Çelik'in cenazesi, ikindiyi takiben kılınan cenaze namazından sonra tekbirlerle top arabasına yüklendi. Ördek'in cenazesi toprağa verilmek üzere Buca Kaynaklar Mezarlığı'na, Çelik'in ise Kadifekale Şehitliği'ne götürüldü.

Cenaze törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutan Orgeneral Abdullah Recep, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, bazı İzmir milletvekilleri, şehitlerin yakınlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlerimizi uğurluyoruz

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler