Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz

İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan çevik kuvvet polisi Öcal, memleketi Isparta'da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:"Bu hainlere kucak açan yurt dışındaki siyasilere, ülkelere buradan sesleniyorum; Bundan so

ISPARTA (AA) - İstanbul'da düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memuru Durmuş Öcal'ın cenazesi memleketi Isparta'da defnedildi.

Şehit Öcal'ın Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınan naaşı, önce Doğancı Mahallesi'ndeki babaevine getirildi ve helallik istendi. Ardından Öcal'ın cenazesi, resmi tören için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na getirildi. Askerler tarafından ambulanstan alınan şehidin tabutu, meydandaki katafalka konuldu.

Meydanda bulunan Ulu Cami'de kılınan öğle namazının ardından düzenlenen törende konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Durmuş Öcal'ın şehit olarak Hakk'a yürüdüğünü, Öcal'ın ailesinin, önce vatanına milletine sahip çıkan Ispartalılara, sonra da tüm millete emanet olduğunu söyledi.

İstanbul'da hain terör saldırısı sonucunda hayatını kaybeden tüm şehitlerin intikamının alınacağını kaydeden Çavuşoğlu, "Hainlere hesap sormaya devam edeceğiz. Kahraman polisimiz ve askerimiz, o hainler nerede olursa olsun, şehir içinde, dağlarda, sınırlarımızın içinde, sınırlarımızın ötesinde. Onları bulup, inine girip, onları imha etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Askerin, polisin, terör saldırısında hayatlarını kaybeden sivillerin şehit olduğunu ve şehit kalacağını, fakat teröristlerin hain olduğunu ve imha edildikten sonra da "leş" olacağını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Dün İçişleri Bakanımız da çok güzel söyledi, onlar arkalarından dua eden hiç kimse bulmayacaklardır. Sadece o hainler değil, o hainlere destek verenlerden de hesap soracağız. Yok siyasi partideymiş, yok Meclis'teymiş, yok başka yerdeymiş, hiç fark etmez. Kim olursa olsun, o hainlere destek veren kim varsa şehitlerimizin hesabını onlardan da soracağız, sormaya devam edeceğiz. Sadece Türkiye içinde değil, yurt dışında da hainlere kucak açanlardan hesap soracağız. Bu hainlere kucak açan yurt dışındaki siyasilere, ülkelere buradan sesleniyorum; Bundan sonra da sizi her yerde ifşa edeceğiz, sizi 'teröristlere destek veren siyasetçiler ve ülkeler' olarak ilan edeceğiz. Size terörist bir ülke ve terörist bir siyasetçi ya da kim olursa olsun sahip çıkanlara 'terörist' muamelesi yapacağız. Biz hangi ülkede bu hainlerin nasıl para topladığını, nasıl destek bulduğunu biliyoruz. Bize göstermelik üzüntülerinizi bildirmeyin. Bize göstermelik kınamalarınızı iletmeyin. Samimi olanlar var, ben biliyorum. Kim samimi biz biliyoruz, kim samimi değil bunu da biliyoruz. Bizim kozmetik bir şekilde, suni bir şekilde sizin taziyelerinize, sizin kınamalarınıza ihtiyacımız yok. Eğer samimiyseniz ülkelerinizde bu hainleri barındırmayacaksınız, onlara yer vermeyeceksiniz. Teröristler arasında iyi-kötü ayrımı yapmayacaksınız."

- "Yaptığınız zulmün de hesabını soracağız"

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da yurt dışında yaşayan ve teröristlere destek veren vatandaşlardan da hesap sorularını ifade eden Mevlüt Çavuşoğlu, "Vatandaşlıktan çıkarma dahil her türlü tedbiri alacağız. Yurt dışında vatandaşlarımıza yaptığınız zulmün de hesabını soracağız. Bundan sonra adımlarımızı bu şekilde atacağız, millet olarak, devlet olarak." dedi.

Milli birlik ve beraberliğin milletçe korunacağını, hiç kimsenin milleti yıkmaya gücünün yetmeyeceğini söyleyen Çavuşoğlu, Allah'tan başka kimseden korkmadıklarını, mücadeleye devam edileceğini, yenilenlerin de teröristler olacağını bildirdi.

Şehit Durmuş Öcal'a bir kez daha Allah'tan rahmet, ailesine sabır dileğini belirten Bakan Çavuşoğlu, şehidin ailesinin çok metanetli bir aile olduğunu söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu, "Babası 'yıkılmayacağız, dik duracağız' dedi. Şehidimizin bir kardeşi de Ersin Öcal kardeşim, uzman çavuş olarak Bitlis'te görev yapıyor. Vatanımızı, milletimizi savunuyor. Böyle aileler olduğu sürece bu teröristler kaybetmeye mahkumdur." şeklinde konuştu.

- Baba Öcal: "Ağlamayacaksınız, güldürmeyeceksiniz onları"

Törende, şehit polis memuru Durmuş Öcal'ın özgeçmişi okundu. 30 Nisan 1995 tarihinde Isparta'da dünyaya gelen Öcal'ın bu yıl haziran ayında Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksek Okulundan mezun olduğu, 8 Temmuz 2016'da da İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde göreve başladığı kaydedildi.

Durmuş Öcal'ın, 10 Aralık'ta İstanbul'da Vodafone Arena Stadyumu yakınında bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla gerçekleştirilen hain saldırıda yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

Törene, şehit polisin babası Şerafettin Öcal ile annesi Keziban Öcal, 2 kardeşi ve yakınlarının yanı sıra Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Eğirdir Dağ Komando Okul Komutanı Albay Selçuk Emirdağ, bazı milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin ardından tabuta sarılan şehidin annesi ve kız kardeşine baba Şerafettin Öcal, "Ağlamayacaksınız, güldürmeyeceksiniz onları" dedi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'ndaki törenin ardından şehit Öcal'ın naaşı, Isparta Garnizon Şehitliği'ne defnedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :